Comisia Juridică a Senatului: Aviz favorabil pentru arestarea lui Voicu. Voturi: 8-3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi, cu opt voturi "pentru" şi trei "împotrivă", cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării senatorului Cătălin Voicu.

Audierea senatorului Cătălin Voicu s-a încheiat după mai puţin de jumătate de oră, membrii Comisiei juridice anunţând că vor continua şedinţa cu momentul deliberării şi cu cel al votului, care vor avea loc cu uşile închise, după care îşi vor anunţa public decizia.

Înainte de încheierea dezbaterilor, Voicu le-a cerut din nou senatorilor din Comisia juridică să constate că dosarul său este unul "subţire" şi plin de contradicţii, sugerând că ar fi victima unui aranjament politic.

Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi este prezent în faţa Comisiei, pentru a fi audiat. Raportul final va fi înaintat Biroului Senatului, iar sentinţa definitivă urmează a fi dată în plen.

Mai citiţi şi:

"Dosarele Revoluţiei, instrumentate cu spaima că te împuşcă unul ca Voicu"

Cătălin Voicu explică: Nu am codificat nimic. Am intervenit la Spitalul Elias pentru Căşuneanu şi fiul său

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Senatul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Referitor la acuzele aduse, Cătălin Voicu a spus:

Nu mă simt cu nimic vinovat. Eu, în calitate de senator, aş fi deţinut date şi informaţii de la Serviciile Secrete. Nu este adevărat. Vreau să fiu judecat în libertate şi nu solicit clemenţă. Dacă există fapte, eu vreau să răspund pentru ele.

Referitor la problele deţinute de DNA, Voicu a răspuns:

Puteam fi trimis în judecată, dacă se realiza flagrantul. Nu ştiu de ce au trebuit trei luni de zile pentru a se pune în pagină aceste interceptări? Pentru care motiv nu s-a realizat acest flagrant? De ce a trebuit să treacă alegerile? Vreau să răspund în faţa legii. Însă vă întreb iar: de ce au trebuit să treacă trei luni pentru aceste lucruri?

Referitor la legătura politică cu realegerea preşedintelui României, Voicu a apreciat:

Pe data de 11 decembrie am aflat ulterior că mai multe persoane ar fi fost la Parchet să vadă dacă s-a depus acţiune împotriva mea. Cum vă explicaţi că nici până azi domnul Căşuneanu nu are nicio declaraţie, acesta fiind cumpărător de influenţă.

Senatorul Cătălin Voicu a cerut Comisiei juridice din Senat să îi permită să fie judecat în libertate pentru "presupusa faptă" care i se impută, apreciind că, de joi, de la apariţia în presă a stenogramelor, a devenit "din senatorul Voicu inamicul public numărul unu".

Referitor la realitatea convorbirilor interceptate:

Vă rog să observaţi că în multe convorbiri se spune că am vorbit în şoaptă şi veţi observa că este scris că nu se aude ceea ce vorbesc. Mai este cazul frazelor din limba engleză. Eu nu ma studiat limba engleză. Cineva mi-a spus zilele trecute: "Ai grijă băiatule că ţi se poate întâmpla cineva şi înăuntru!". Totul este foarte bine pus la punct şi imaginea mea este deja distrusă. Ce magistrat în ţara asta mai poate fi obiectiv când are confirmarea unui act autentic în faţă? De ce nu am fost arestat în septembrie de DNA? Pentru ce au trebuit mai mult de trei luni de zile ca "să aşeze" aceste lucruri?

Referitor la faptul că se doreşte tratarea cu unităţi de măsură a trei demnitari, Voicu a comentat:

Probabil că toată această poveste face parte din calculele cuiva. Întrebarea este foarte pertinentă, dar chiar nu ştiu să vă răspund. Vă rog să verificaţi încă odată legalitatea producerii acestor probe.

Comisia Juridică a Senatului a încheiat prima parte a audierilor. Urmează dezbaterile cu uşile închise ale membrilor Comisiei. Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost invitat să părăsească sala.

După ce a părăsit audierile, Voicu a spus: "Orice s-ar întâmpla eu mă supun deciziei Comisiei Juridice a Senatului. Simt că, după mine, se va deschide ţeava. Îmi reproşez faptul că, atunci când am vrut să ajut multă lume, nu am fost foarte selectiv. Se pare că este o practică la noi să dai răspuns diplomatic şi nu unul direct. Dacă toate aceste documente sunt legale şi reflectă adevărul, atunci era simplu. Mă trimiteau în instanţă şi de acolo totul era simplu. Eu voi cere o contra-expertiză a acestor interceptări".

Senatorul PSD, Cătăpin Voicu, a încheiat: "Au existat convorbiri domestice în locuri publice. Nici nu m-am ascuns. Mă aştept să fiu arestat oricând, la ce se întâmplă acum. Eu nu mă simt cu nimic vinovat!"

Pe parcursul discuţiilor, Voicu a ţinut să afirme în mai multe rânduri că atât el, cât şi Senatul sunt victime ale unui aranjament politic, indiciul în acest sens fiind "tentativa de a se acredita ideea că documentele au plecat de la Senat".

"Senatul nu mai este credibil acum, de aceea au fost indicaţi şi doi senatori care ar fi dat publicităţii documentele", a spus Voicu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite