Cătălin Voicu explică: Nu am codificat nimic. Am intervenit la Spitalul Elias pentru Căşuneanu şi fiul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă
Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă

După publicarea de către Hotnews a unor noi informaţii din dosarul senatorului Cătălin Voicu în care procurorii susţin că acesta foloseşte limbajul disimulat, parlamentarul a intervenit pentru a clarifica lucrurile: "Nu am codificat nimic. Am intervenit la Spitalul Elias pentru Căşuneanu şi fiul său".

Fostul PSD-ist, în prezent autosuspendat din partid, a precizat că discuţiile sale cu omul de afaceri Costel Căşuneanu nu sunt codificate, aşa cum susţin procurorii. Acesta a afirmat, pentru Antena 3 şi Realitatea Tv că nu a folosit cuvântul ”spital” în loc de instanţă de judecată, "doctor” în loc de magistrat sau avocat sau ”medicamente” în loc de diverse favoruri.

"Nu am codificat nimic. Am intervenit la Spitalul Elias pentru Căşuneanu şi fiul său", a declarat acesta.

Voicu a declarat pentru Antena 3 că omul de afaceri Costel Căşuneanu are probleme de sănătate. "Trebuia să facă o intervenţie pe cord în România, dar a ales să meargă în străinătate", a adăugat Voicu.

"Dacă aş fi vrut să iau bani (este vorba despre cie circa 260.000 de euro pomeniţi în stenograme, n.r, bani care ar fi fost luaţi de Voicu de la Căşuneanu cu "împrumut", n.r) nmu aş fi vorbit prin telefon telefon lucrurile astea", a sustinut parlamentarul al Realitatea Tv.

În intervenţia de la Antena 3, Cătălin Voicu a precizat că cei 200.000 de euro, împrumutaţi de la Căşuneanu în septembrie 2009, au fost luaţi cu scopul de a ajuta "un om amărât", care avea probleme medicale. Potrivit acestuia, banii nu au fost deocamdată înapoiaţi lui Căşuneanu.

"Se urmăreşte murdărirea cu noroi în spaţiul public, care nu se mai poate spăla niciodată (...) Lucrurile sunt amestecate intenţionat, sunt suspus unui linşaj mediatic", a declarat senatorul Cătălin Voicu, la Realitatea Tv.

Discuţia în care apar cuvintele "spital", "medic", "tratament", care au fost interpretate altfel de către procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie:

Ciţiţi aici stenogramele din cazul Voicu.

Voicu Cătălin: Să trăiţi, domnule Preşedinte!
Căşuneanu Costel: Cu deosebit respect, domnu general!
Voicu Cătălin: Voiam sa vă informez în legătura cu hârtiile acelea medicale trimise de domnul doctor al dumneavoastră şi transmise sub stampila domniei sale. Pe data de 30 o să-l anunţe….băiatul…
Căşuneanu Costel: Am înţeles.
Voicu Cătălin: …o să-l anunţe baiatul că are prima întrevedere aci cu domnii ca să stabilească tratamentul, tot, tot, tot, ….chiar în cadru oficial, la spital, vor fi chemaţi, da? Pentru….(neinteligibil)…(vorbeşte în acelaşi timp cu Căşuneanu)…
Căşuneanu Costel: Am înţeles.
Voicu Cătălin: Şi restul e totul foarte bine. Am înţeles că diagnosticul e foarte bun şi nu-i rău, deci n-a fost cancer, nici într-un caz.
Căşuneanu Costel: Am înţeles. E în regulă.
Voicu Cătălin: Vă doresc o zi bună. Să trăiţi!
Căşuneanu Costel: Să vă dea Dumnezeu sănătate!

Nota procurorilor DNA:
”Deşi dialogul este purtat de interlocutori într-un limbaj disimulat pentru a ascunde faptele de corupţie, sensul real al comunicarii rezultă din coroborarea sa cu rezoluţia instanţei redată anterior. Astfel, ”hârtiile acelea medicale trimise de domnul doctor al dumneavoastră şi transmise sub stampila domniei sale. Pe data de 30 o să-l anunţe….băiatul…” semnifică înregistrarea  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a cererii de preschimbare a termenului formulată de S.C. PA&CO International SRL, redactată de avocat Horia Bora şi purtând ştampila cabinetului său de avocat, precum şi fixarea termenului de 30.07.2009 pentru soluţionare. (…) În ziua de 03.08.2009, inculpatul Cătălin Voicu i-a cerut invinuitului Costel Căşuneanu suma de 2, 5 mld lei sau 60.000 de euro reprezentând prima tranşă a foloaselor materiale promise de acesta din urma pentru intervenţiile inculpatului pe lângă magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Pentru a înlatura riscul descoperirii faptelor de corupţie, în eventualitatea interceptării convorbirii telefonice inc Cătălin Voicu şi inv. Costel Căşuneanu au încercat să creeze aparenţa ca suma de bani ar reprezenta un împrumut dat de invinuit inculpatului pentru a-şi ajuta un fin a cărui firmă de construcăţii s-ar afla într-un blocaj financiar.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite