S-a dat startul distracţiei de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cluburile din Mamaia, Vama Veche şi Costineşti şi-au deschis porţile miilor de tineri veniţi să petreacă minivacanţa de 1 Mai la mare. De ieri după-amiază, unele hoteluri din Mamaia aveau deja parcările pline. Cluburile au organizat petreceri de pomină. În topul preferinţelor a fost Bamboo, acolo unde merg şi vedetele.

GALERIE FOTO A început „debarcarea“ pe litoral pentru distracția de 1 Mai

Tinerii ieşeni fac noapte albă în trenul către mare de 1 Mai

Ieri după-amiază a fost înnorat, aşa că, după ce s-au cazat, turiştii s-au stabilit fie în restaurantele hotelurilor, fie la terasele acoperite din zona Cazino, care au şi sisteme de încălzire. Alţii s-au plimbat pe faleză. N-au fost deranjaţi nici de faptul că la unele terase şi magazine muncitorii făceau ultimele pregătiri. „Ce dacă plouă, găsim alte soluţii! Mergem în cluburi, că acolo e distracţie!", spun Daniela Măgureanu (24 de ani) şi Mihaela Dincă (23 de ani), din Bucureşti. „Mergem în club, în Bamboo! Era frumos să apară şi soarele, să stăm pe plajă", adaugă Daniel Istrate (30 de ani).

Cei mai mulţi turişti s-au plimbat vineri după-amiază pe faleza din zona Cazino şi au făcut fotografii lângă fântâna arteziană. Puţini s-au încumetat să intre pe plajă fiindcă nisipul era umed. În unele zone, operatorii de plaje au instalat şi umbreluţe.

Planurile turiştilor

Şi astăzi va fi înnorat, dar pentru mâine meteorologii au anunţat vreme frumoasă. Totuşi, doar cei curajoşi vor face baie în mare: în apă nu vor fi mai mult de 10 - 11 grade Celsius. „Noi stăm până duminică pe litoral. Dacă plouă, mergem la shopping, ne distrăm în cluburi, mergem în nordul staţiunii, la festivalul house", îşi fac planul tinerele Amanda Cruceru (21 de ani) şi Carina Turiac (21 de ani), din Ploieşti.

Unul dintre cele mai cunoscute evenimente house din ţară, The Mission, a revenit şi în acest an pe litoral. În acest weekend, 26 de DJ vor face ca muzica să răsune în difuzoarele de pe plaja din nordul staţiunii Mamaia, în zona Hanul Piraţilor. Două corturi special amenajate şi încălzite au fost amplasate şi găzduiesc un maraton de 60 de ore de muzică.

Unele hoteluri din Mamaia au toate camerele ocupate. „La noi, gradul de ocupare este de 100%. Turiştii au plătit 120 de lei pentru închirierea unei camere duble, cu mic dejun inclus", a declarat Liliana Scarlat, directorul unui hotel de 3 stele din Mamaia. Nici unităţile de cazare de 4 şi 5 stele nu mai au camere libere.

Pe litoral au sosit aproximativ 17.000 de turişti. Cele mai aglomerate staţiuni sunt Mamaia, Costineşti şi Vama Veche. „În Mamaia, avem un grad de ocupare de 90%. Mulţi turişti sosesc şi în Costineşti şi Vama Veche, dar acolo mulţi aleg să stea la cort sau la particulari, aşa că nu putem estima numărul lor", a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Plajele au fost curăţate

În staţiunile din sudul litoralului - Neptun-Olimp, Jupiter, Venus, Cap Aurora, Saturn - sunt deschise doar câteva hoteluri. Acolo, turiştii încă găsesc locuri de cazare, la fel şi în Eforie Nord şi Eforie Sud. Plajele au fost pregătite pentru începerea sezonului estival. Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, în ultimele zile au fost igienizate toate plajele, astfel încât litoralul este pregătit să găzduiască manifestările organizate pentru localnici şi pentru turişti.

Circulă telegondola

În acest weekend, autobuzele supraetajate circulă pe ruta Constanţa-Mamaia între orele 10.00 şi 19.00. O călătorie costă 4 lei. Şi telegondola funcţionează începând de ieri, între orele 10.00 şi 20.00. Pentru o călătorie, turiştii plătesc 10 lei de persoană. Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

Ce petreceri ne aşteaptă

Sâmbătă:

- Mamaia:

Plaja Kudos - Revelionul clubberilor, mixează 15 DJ.

Mix Music Evolution - ora 18.00 - concertează Claudia Chiţulescu, Andreea Bălan, Românaşii, Elisabeta Turcu.

Clubul Crush - ora 0.00 - Petrecere Green Senzation

Clubul Tan Tan - ora 0.00 - Casanova's Carnival

Clubul Megalos, ora 1.00 - Concertează DJ Project

Hanul Piraţilor - Festivalul de muzică house The Mission

- Costineşti:

Discoteca Ring, ora 0.00 - Petrecere cu Buzdugan şi Morar, GeoDaSilva.

- Vama Veche:

Plaja Nord - ora 17.00 - „1 Mai Mare" - Concertează trupele Blue Pulse, East Roots, Celelalte Cuvinte.

Clubul Goblin - ora 21.00 - Şuie Paparude şi Discoballs

Duminică:

- Mamaia:

Mix Music Evolution - ora 18.00 - concertează Proconsul, Gheorghe Gheorghiu, Ştefania Rareş

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite