Tinerii ieşeni fac noapte albă în trenul către mare de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri s-au urcat vineri seară în trenul Iaşi-Mangalia cu direcţia litoral. Indiferent de buget şi fie că este vorba de Costineşti sau Vama Veche, toţi vor să respecte tradiţia sărbătorii de 1 Mai la malul mării.

Cei mai nerabdători pasageri au ajuns pe peron chiar şi cu o oră înainte de plecarea trenului Iaşi-Mangalia, tras la linia 2 din gară.

Vezi aici cum vor circula trenurile din Iaşi până la mare de 1 mai şi de ce reduceri poţi beneficia

„Suntem cinci prieteni, colegi de liceu. Mergem pentru prima dată la mare de 1 Mai, dar nu pentru sărbătoare, ci pentru că doi din gaşcă vor să-şi facă majoratul la mare", a spus Ştefan, care se duce până luni cu prietenii lângă satul de vacanţă din Constanţa.

Unii tineri nu s-au preocupat să-şi aranjeze cazare din timp ci preferă aventura cu ct mai puţini bani.  Un grup de prieteni din Botoşani, Cluj şi Hârlău, studenţi, vor cheltui fiecare câte 100 de lei pentru două zile de şedere la mare cu cortul.

În ceea ce priveşte motivele, fiecare are propria semnificaţie pe care o dă sărbătorii. „Vine şi sesiunea, aşa că voi respecta tradiţia pe care am început-o anul trecut şi mergem şi acum la Costineşti de 1 Mai. Cel mai mult vrem să vedem răsăritul", a explicat Iulian, student în anul II.

Printre călătorii care au pornit către mare de 1 Mai se află şi tinere talente ale sportului ieşean. Alături de alţi şapte colegi de şcoală, scrimeurul Dragoş Sârbu va petrece această sărbătoare la distracţie.

„Am mai fost cu trupa şi anul trecut şi iese distracţie. Ne interesează petrecerile din club de sâmbătă seară. Cu 250 de lei avem asigurat drum, cazare şi tot ce vrem să facem până luni când venim acasă", a spus tânărul scrimeur ieşean (foto jos, stânga).

image

Dintre tineri nu lipsesc cei pentru care 1 Mai se sărbătoreşte la Vama Veche. „De la 12 ani merg mereu acolo. Îmi place atmosfera, marea. Mereu când merg acolo îmi aduc aminte de adolescenţă. Cu 350 de lei pentru două persoane avem tot ce ne trebuie", a explicat Magda (19 ani).

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite