Punctul de pensie rămâne la 732,5 lei. Deputaţii au respins propunerea de creştere la 45% din salariul mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au respins cu 40 de voturi "pentru", 114 "împotrivă" şi 6 abţineri, amendamentul PSD şi PNL la legea pensiilor ca punctul de pensie să fie stabilit la 45% din salariul mediu pe economie.

Reprezentanţii PSD au părăsit şedinţa înainte de acest vot, fiind nemulţumiţi de faptul că nu s-a efectuat un apel nominal.

Citiţi şi:

Vârsta de pensionare va fi de 65 de ani pentru toţi

Războiul pensiilor în Camera Deputaţilor

Liderul grupului PSD Mircea Duşa, susţinut şi de viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu, a cerut ca votul la articolul din legea pensiilor privind punctul de pensie să fie dat prin apel nominal pentru ca toată lumea să vadă cum s-a votat, informează Mediafax.

Plenul a respins această propunere, liderul grupului PDL Mircea Toader arătând că există votul electronic.

Reprezentanţii PNL au plecat şi ei din sală după ce amendamentul a fost respins.

În absenţa PSD şi PNL, plenul a decis, cu 116 voturi "pentru", 16 "împotrivă" şi 6 abţineri, ca punctul de pensie să fie de 732,5 lei, în varianta propusă de Guvern.

Dezbaterile la proiectul legii pensiilor continuă în plenul Camerei, în absenţa reprezentanţilor PSD şi PNL.

Netransmiterea declaraţiei de asigurare 3 luni consecutiv se pedepseşte 

Deputaţii au mai decis, miercuri, că netransmiterea, timp de trei luni consecutiv, la casele teritoriale de pensii, respectiv la casele de pensii sectoriale, a declaraţiei nominale de asigurare constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 500 RON la 1.000 RON.

Camera Deputaţilor a adoptat, în acest sens, un amendament la proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, care a fost propus de deputatul UDMR Antal Istvan şi însuşit de Comisia pentru muncă.

În varianta adoptată de Senat, această faptă era considerată infracţiune, fiind prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la un an la trei ani sau amendă.

Un alt amendament propus de deputatul Antal Istvan, însuşit de Comisia pentru muncă şi adoptat de plen, prevede că fapta de a nu vira, pentru o perioadă de trei luni consecutiv, la bugetul asigurărilor sociale de stat, contribuţia de asigurări sociale reţinută de la asigurat, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu o amendă cuprinsă între 1.500 RON şi 5.000 RON.

Erou în al doilea război mondial, ars cu trei sferturi din pensie

Pensiile speciale au fost hăcuite. Un fost pilot Tarom rămâne doar cu 450 lei pe lună din 16.531!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite