UPDATE Percheziţii DIICOT în colaborare cu FBI şi Secret Service / 15 mandate de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi, percheziţii în 31 de judeţe din ţară, în colaborare cu FBI şi cu Secret Service. Aceste percheziţii au fost extinse în Cehia şi în Statele Unite.

UPDATE 15 ordonanţe de reţinere în urma amplelor percheziţii care au avut loc marţi în mai multe judeţe de ţară în colaborare cu FBI şi Secret Service. 

În urma celei mai ample operaţiuni realizate de procurorii D.I.I.C.O.T. şi de ofiţerii de crimă organizată în cursul acestui an au fost emise 15 ordonanţe de reţinere. Operaţiunea a avut drept scop documentarea probatorie a activităţii celor mai importante grupări infracţionale organizate, care acţionau în municipiul Bucureşti, în Vâlcea - Drăgăşani şi Teleorman - Alexandria, zone cunoscute cu potenţial criminogen deosebit în materia cyber-criminalităţii.

(VIDEO) Gruparea de hackeri vâlceni acţionează în Praga si SUA

EXCLUSIV! Patru martori cheie ceruţi de FBI şi Secret Service locuiesc în judeţul Timiş

Hacker constănţean implicat în ilegalităţi în valoare de 10 milioane de euro

În România sunt efectuate percheziţii în peste 101 de locuinţe din 31 de judeţe, după cum informează Antena 3. Până în prezent au fost identificate peste 800 de victime iar pagubele materiale depăşesc peste 800.000 de euro.

Mai citiţi şi:

Percheziţii efectuate şi la Braşov; poliţiştii au ridicat mai multe laptop-uri

Suceava: Percheziţii - procurorii DIICOT anchetează licitaţiile frauduloase de pe internet

Comerţul pe internet: Cum să te fereşti de fraudele online

Percheziţiile vizează fraude informatice, iar ancheta este coordonată de DIICOT. Mai multe zeci de persoane au fost duse, la această oră, la audieri. Poliţiştii au reuşit să destructureze trei grupări de escroci care se ocupau de licitaţii pe Internet privind iahturi, imobile şi alte produse de lux.

Au fost peercheziţionate locuinţe din municipiul Bucureşti şi judeţele  Vâlcea, Teleorman, Timiş, Argeş, Prahova, Braşov, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botoşani, Bacău. Percheziţii în acest caz au avut loc şi în SUA şi Cehia

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DDICOT) - Biroul Teritorial Vâlcea şi Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR - DCCO şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române, au destructurat trei grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea de fraude informatice şi înşelăciuni pe site-urile de comerţ electronic, anunţă Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2006, cele trei grupări infracţionale organizate au acţionat pe teritoriul mai multor state - Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elveţia, organizând licitaţii frauduloase prin intermediul internetului.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vâlcea au fost conduse pentru audiere 70 de persoane.

La acţiune au participat 300 de poliţişti şi 400 de jandarmi. În egală măsură, procurorii DIICOT au colaborat cu ofiţerii FBI şi Secret Service, din cadrul ambasadei SUA la Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite