Hacker constănţean implicat în ilegalităţi în valoare de 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un constănţean a fost „săltat“ astăzi dimineaţă de mascaţii Direcţiei de Investigaţii a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată Bucureşti sub învinuirea că ar face parte dintr-o reţea care a devalizat sute de conturi bancare ale unor cetăţeni străini.

Peste 800 de persoane din străinătate au fost păcălite de reţeaua formată din peste 100 de persoane iar valoarea prejudiciului este estimată la 10 milioane de euro. Din grup făcea parte şi Sebastian Lungu (31 de ani) un tânăr care s-a mutat recent în Constanţa, din Bucureşti, ca să poată „opera“ în linişte. Anchetatorii au ridicat de la domiciliul său calculatoare, laptopuri şi harduri performante folosite în activitatea de criminalitate informatică şi au pus sechestru pe un Cadillac de ultimă generaţie, cumpărat din banii proveniţi din ilegalităţi.

Anchetatorii au spus că Lungu avea rolul său în reţea: posta anunţuri pentru licitaţii false, ca să momească cumpărători creduli ce nu mai primeau niciodată bunurile comandate şi racola „săgeţi“, persoane băgate la înaintare, care să se ducă să extragă banii de la bancomat. Constănţeanul a fost escortat la sediul DIICOT Bucureşti pentru audieri.

Operaţiunea de destructurare a reţelei din care făcea parte şi Lungu a fost declanşată la prima oră a dimineţii, în România şi în Cehia. Anchetatorii au organizat peste 100 de percheziţii în  Bucureşti, Vâlcea, Alexandria, Timişoara, Câmpulung Moldovenesc, Râmnicu Sărat, Braşov, Constanţa, Bacău, Botoşani, Giurgiu, Argeş, Prahova şi Dolj. Anchetatorii au precizat că reţeaua crea site-uri de licitaţii şi magazine online, aproape identice cu paginile de web originale.
Suspecţii urmează a fi deferiţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
   

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite