Probleme la Universitatea Spiru Haret: examenul de licenţă a fost suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de licenţă din perioada 15-30 septembrie de la Universitatea Spiru Haret (USH) a fost suspendat, după cum anunţă Realitatea.

Potrivit Realitatea, absolvenţii învăţământului la distanţă neautorizat de la Universitatea Spiru Haret (USH) ar fi trebuit să susţină din nou examenul de licenţă în perioada 15 -30 septembrie. Ministerul Educaţiei şi Universitatea Spiru Haret nu au reuşit însă să ajungă la un acord privind condiţiile de desfăşurare a acestui examen.

Mai citiţi şi:

„Spiru Haret“: licenţă condiţionată de minister

Secretomanie şi furie la Universitatea "Spiru Haret"

Absolvenţii de la "Spiru Haret" au dat în judecată Ministerul Educaţiei

În consecinţă, licenţa a fost suspendată până la un termen încă necunoscut. Între timp, aproximativ 15.000 de absolvenţi rămân cu diplomele nerecunoscute.

Iniţial, Universiatea "Spiru Haret" a obţinut acordul Ministerului Educaţiei pentru a organiza examenul de licenţă din luna septembrie cu accesul presei.

Absolvenţii de la Spiru Haret vor să fie trataţi egal

Purtătorul de cuvânt al Universităţii Spiru Haret, Corneliu Toader, a declarat că acest lucru a fost adus la cunoştiinţa instituţiei. "Acest lucru a fost deja comunicat forurilor din subordinea universităţii cu rang de suspendare a examenului până când o să apară un act normativ din partea Ministerului Educaţiei, un document juridic ferm, din care să rezulte condiţiile clare de desfăşurare a examenului", a precizat Corneliu Toader pentru sursa citată.

Probleme cu examenul de licenţă, la Universitatea "Spiru Haret":

- Studenţii hunedoreni ai Universităţii Spiru Haret trebuie să-şi susţină examenul de absolvire a facultăţii a doua oară. Zeci de tineri cer, zilnic, explicaţii la filiala universitară din Deva. În timp ce studenţi sunt nemulţumiţi şi debusolaţi, decanul Ioan Manea este în concediu.

- Reprezentanţii Universităţii Spiru Haret au confirmat amânarea examenului de licenţă

- Absolvenţii Universităţii Spiru-Haret din Târgu-Jiu, care au urmat cursuri la forme de învăţământ la distanţă sau la frecvenţă redusă, ar trebui să susţină, din nou, licenţa în septembrie.

- Aproximativ 2.000 de absolvenţi de facultăţi neacreditate de la „Spiru Haret“  dau din nou examenul în septembrie. Majoritatea celor care au absolvit la „Spiru Haret“ în 2008 şi 2009 vor trebui să repete examenul de licenţă, pentru că altfel diploma lor nu va fi recunoscută de Ministerul Educaţiei.

Invitat la chatul adevarul.ro, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, în legătură cu cazul Spiru Haret, că studenţii ale căror diplome sunt cu probleme, fiind neacreditate, vor fi nevoiţi să mai dea încă o dată examenele.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite