Absolvenţii de la "Spiru Haret" au dat în judecată Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dascăli din Galaţi au chemat în instanţă angajatorii cerându-le recunoaşterea diplomelor „Spiru" obţinute anul trecut

VEZI GALERIE FOTO AICI

Patru institutori, doi de la Şcoala 17, unul de la Şcoala 2 şi unul de la Şcoala 16 din Galaţi, au chemat în instanţă unităţile de învăţământ la care lucrează pentru că refuză să le recunoască diplomele obţinute la Universitatea „Spiru Haret".

CITIŞI ŞI:

Absolvenţii de la Spiru Haret vor să fie trataţi egal

„N-am fi făcut acest lucru dacă nu am aflat că există în oraş unităţi de învăţământ care recunosc aceste diplome şi acordă salariile majorate potrivit legislaţiei", spune Nicuţa Frunză, institutor la Şcoala 17.

Situaţia celor patru profesori pare trasă la indigo. După ce au absolvit anul trecut Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii „Spiru Haret" au cerut Inspectoratului Şcolar modificarea salariilor în conformitate cu ultimele studii absolvite.

Inspectoratul Şcolar a fost de acord, dar „minunea" a durat doar până la 1 ianuarie 2010, când aceştia au fost reîncadraţi pe funcţiile de institutor.

În acel moment salariul meu a scăzut cu aproape 600 de lei, motiv pentru care ne-am revoltat şi am apelat la un avocat", mai spune cadrul didactic de la Şcoala 17.

Secretomanie şi furie la Universitatea "Spiru Haret"

Avocatul a beneficiat şi de sprijinul unei hotărâri favorabile pronunţată cu ceva timp în urmă şi pe aceeaşi speţă în alte două cazuri similare din ţară.

Acesta a formulat deja o acţiune pe care a înaintat-o Tribunalului Galaţi şi prin care cere plata celor trei dascăli în conformitate cu ultimele studii absolvite.

Mai mult, el spune în acea acţiune că o diplomă de licenţă se poate anula doar printr-o hotărâre judecătorească pronunţată individual, cu precizarea nominală a fiecărui titular şi nu aşa, la grămadă, cum a procedat Ministerul Educaţiei.

Prima înfăţişare va avea loc în luna octombrie. Cum, de regulă, sentinţa se pronunţă după o singură înfăţişare, cei trei dascăli speră să obţină o hotărâre definitivă până la sfârşitul anului.

„La şcoală am înţeles că s-a primit deja citaţia, acum aşteptăm procesul", a mai precizat Nicuţa Frunză care şi-a depus documentaţia şi pentru relicenţierea din sesiunea specială din 15-30 septembrie.

Procesul i-a costat pe cei trei profesori câte 1.500 de lei, în care este inclus şi comisionul avocatului

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite