Pivniceru a avut o întâlnire informală cu membrii Secţiei de judecători a CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a avut o primă întâlnire informală cu membrii Secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, în care s-a discutat de pregătirea instanţelor pentru intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă, dar şi despre Pactul pentru justiţie.

Potrivit site-ului membricsm.ro, în cadrul întâlnirii, care a avut loc marţi, au fost luate în discuţie temele formulate de judecătorii Alexandru Şerban, Horaţiu Dumbravă, Adrian Neacşu şi Cristi Danileţ, respectiv: "1. Pregătirea instanţelor pentru intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă (data intrării în vigoare, asumarea concluziilor studiilor de impact, bugetarea pentru anul 2013, suplimentare schemelor de personal, redistribuirea posturilor unde este posibil); 2. Gestionarea bugetului justiţiei de către ICCJ. Calendarul transferului; 3. Elaborarea şi adoptarea bugetelor instanţelor judecătoreşti şi ale Ministerului Public pentru 2013. Respectarea avizului conform, prevăzut de Legea 304/2004; 4. Poziţia MJ faţă de proiecte legislative respinse de sistemul judiciar iniţiate anterior (legea privind personalul de specialitate); 5. Iniţierea rapidă a unor proiecte de acte normative de apărare a independenţei justiţiei (răspunderea disciplinară, retragerea din lege ca titulari ai acţiunii disciplinare a ministrului Justiţiei, procurorului general şi preşedintelui ICCJ); 6. Continuarea programului optim de muncă şi îmbunătăţirea sistemului ECRIS; 7. Pactul naţional pentru justiţie, vizând asumarea transpartinică a unui proiect naţional de consolidare a sistemului judiciar, inclusiv finanţarea multianuală a nevoilor acestuia, independent de ciclurile electorale; 8. Problema restanţelor salariale".

Miercuri, Plenul CSM s-a reunit, pe ordinea de zi figurând, între altele, cererea de demisie a Georgianei Iorgulescu, reprezentanta societăţii civile în Consiliu, informează Mediafax.

Mona Pivniceru, fost membru al CSM, reprezentanta judecătorilor instanţei supreme în acest for, a fost numită în 23 august ministru al Justiţiei, după ce şi-a dat demisia din magistratură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite