Mediciniştii dau azi rezidenţiatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii de medicină mai au o şansă să devină rezidenţi.
Absolvenţii de medicină mai au o şansă să devină rezidenţi.

Ministerul Sănătaţii organizează duminică, 20 noiembrie, concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Examenul de Rezidenţiat se desfăşoară pentru prima oară descentralizat în şase centre universitare din ţară, printre care şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj.

Subiectele de la examenul de Rezidenţiat pentru centrul medical Cluj-Napoca au fost tratate ca un secret de stat, profesorii care le-au elaborat fiind izolaţi şi păziţi timp de o săptămână. Profesorii au fost duşi în afara oraşului şi nu au acces la telefon sau internet. Măsurile stricte de securitate au fost luate pentru a preveni orice scurgeri de informaţii despre subiectele de examen.

"Deja un grup de specialişti sunt într-un loc în afara oraşului asigurat din punctul de vedere al comunicării cu exteriorul. Au toată tehnologia necesară redactării acestor întrebări, multiplicării acestor întrebări. Ei lucrează în linişte la elaborarea celor 200 de întrebări", a declarat preşedintele UMF Cluj Napoca, Marius Bojiţă, potrivit Realitatea TV.

Aparatura celor izolaţi a fost verificată de STS, iar paza profesorilor este asigurată de jandarmii clujeni, care susţin că aceasta este cea mai secretă misiune pe care au avut-o în ultimul timp. Divulgarea oricăror informaţii legate de misiune duce automat la sancţiuni

Examenul se desfăşoară în Centrele Universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, fiecare centru având propriile subiecte, după o metodologie unică.

Rezidenţiat în premieră: concurs în fiecare centru universitar

Este primul an în care examenul de rezidenţiat se desfăşoară descentralizat. Subiectele, elaborate de specialişti în cel mai mare secret şi aduse sub pază în sălile de examen, se află deja de o oră pe mesele candidaţilor. Concursul durează patru ore.

În acest an, candidaţii vor putea afla punctajul pe care l-au obţinut încă din sala de examinare.

Absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie concurează pe un număr de 3.810 locuri şi posturi, dintre care 2.998 locuri şi 812 posturi, pentru sesiunea din acest an fiind înscrişi 5.025 candidaţi.

Citeşte şi:

774 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină din Iaşi dau astăzi Rezidenţiatul

Peste 60 de viitori doctori din Olt susţin, astăzi, examenul de rezidenţiat la Craiova

Craiova: Emoţii mari pentru viitorii doctori. Astăzi susţin examenul de rezidenţiat în sistem centralizat pentru prima dată

Focşani: Absolvenţii de medicină, în febra examenului de Rezidenţiat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite