Rezidenţiat în premieră: concurs în fiecare centru universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Află miercuri, 16 noiembrie, cine este cel mai apreciat medic din Suceava
Află miercuri, 16 noiembrie, cine este cel mai apreciat medic din Suceava

Peste 5.000 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor candida, duminică, pentru un număr de 3.810 locuri şi posturi, dintre care 2998 locuri şi 812 posturi.

Spre deosebire de anul trecut, examenul se va susţine descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.

Cele mai multe locuri dintre cele 2998 scoase la concurs sunt pentru medicină- 2.600 locuri sunt pentru medicină, 290 locuri pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.

Datele de la Ministerul Sănătăţii arată că cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1.773), Cluj Napoca (821) şi Iaşi (770). Restul candidatilor au optat pentru Timişoara (601), Craiova (552), Tg. Mureş (508).

Anul acesta, pentru prima dată, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respective. Pentru fiecare domeniu se va alcătui o singură clasificare pe centru universitar. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare, nu se vor putea alege de alţi candidaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite