Iliescu, considerat vinovat de moartea Ceauşeştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Ion Iliescu (foto), primul preşedinte al României postrevoluţionare, este cel mai frecvent nume pe care românii îl pronunţă când vine vorba despre identificarea unui responsabil pentru executarea soţilor Ceauşescu în decembrie 1989. Conform unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), 23% din cei chestionaţi cred că Iliescu este vinovat pentru lichidarea cuplului dictatorial. Pe locul doi se claseaz

Studiul realizat în perioada 19-21 decembrie 2010 dă la iveală o serie de rezultate mai mult sau mai puţin surprinzătoare. 60% din respondenţi spun că regretă moartea lui Ceauşescu, iar cei care afirmă că o duc mai rău decât înainte de 1989 sunt cu un procent mai mulţi. Impresionant este numărul celor care condamnă executarea lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu fără o judecată corectă (84%).

Părerile oamenilor sunt împărţite când vine vorba despre evenimentele de acum 21 de ani. 45% din români susţin că a fost revoluţie, iar 45% spun că a fost lovitură de stat. 64% din populaţie este convinsă de implicarea unor forţe externe în zilele Revoluţiei, iar 51% nominalizează Uniunea Sovietică drept principal agent de influenţă în evenimentele din decembrie 1989. 

Citiţi şi:

Revoluţie' '89: Vino, Doamne, să vezi ce-a mai rămas...

Ion Iliescu  nu renunţă  la partea lui de Revoluţie

Ion Cristoiu: „Scenariul cu fuga lui Ceauşescu e fals de la A la Z"

Un tată al cărui băiat a fost împuşcat la Revoluţie: „De 21 de ani, la noi în casă miroase a tâmâie, lumânări şi colivă”

Dezvăluiri/ Povestea revoluţionarului căruia i s-a refuzat revoluţia din cauza lui Ion Iliescu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite