Fostul coleg al lui Ponta, avocatul Gheorghiţă Mateuţ, pus să judece plagiatul premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Gheorghiţă Mateuţ
Avocatul Gheorghiţă Mateuţ

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, specializat în drept penal, face parte din comisia care judecă miercuri daca premierul Victor Ponta a plagiat sau nu în lucrarea sa de doctorat “Curtea Penală Internaţională”.

CITEŞTE MAI MULT:

Consiliul Naţional de Etică, subordonat Ministerulului Educaţiei, ar trebui să decidă azi dacă Ponta a plagiat

Nu poate Ponta desfiinţa câte comisii pot vota

Până aici nu ar fi nimic în neregulă dacă nu am şti că în urmă cu 6 ani, în 2006, cei doi, Victor Ponta și Gheorghiţă Mateuţ, l-au apărat împreună pe Ovidiu Tender, care fusese arestat preventiv într-un dosar RAFO - Carom - VGB.

Atunci, cei doi au apelat la o procedură folosită în premieră, adică au cerut instanţei restabilirea situaţiei anterioare judecării unui recurs.

Mai mult decât atât, Mateuţ a fost unul dintre apărătorii unuia dintre condamnaţii din dosarul "Trofeul Calităţii". El l-a apărat pe Vasile Cristian, fostul patron de la Eurografica. Acesta este dosarul în care şi fostul premier Adrian Năstase a primit condamnarea de doi ani de închisoare cu executare.

Gheorghiţă Mateuţ neagă existenţa vreunei incompatibilităţi, referindu-se la Dosarul Trofeul Calităţii. "Nu există nici un fel de incompatibilitate pentru că eu nu l-am apărat pe Adrian Năstase. Nu văd nici un fel de problemă în acest sens", a declarat Mateuţ, pentru Gândul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite