Deutsche Welle: "Guvernul Boc este un guvern de sinucigaşi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şapte zile în care România a devenit o ţară în "pragul protestelor de masă", ediţia online a Deutsche Welle este de părere că toate greşelile comise în această perioadă au transformat Guvernul Boc într-un "guvern de sinucigaşi".

Gafele uriaşe de comunicare dintre preşedintele ţării şi primul ministru, modul în care Executivul nu a putut gestiona relaţiile cu salariaţii, pensionarii, elevii şi studenţii au dus ţara aproape de dezastru.

Mai citiţi şi:

Mamele vor protesta împreună cu bebeluşii în faţa Ministerului Muncii

În satul lui Boc e criză, dar e mai bine ca înainte

Conform Deutsche Welle, Traian Băsescu a dat tonul acestor greşeli prin anunţul făcut bugetarilor, referitor la scăderea salariilor. Mai mult, şeful statului nu a uitat nici pensionarii, iar mitingurile au apărut imediat.

"Cu un sfert vor scădea salariile bugetarilor, dar nu mai jos de 600 de lei - adică 150 de euro -, bani de buzunar în Germania, venit lunar minim garantat în România", au ţinut să precizeze jurnaliştii publicaţiei citate.

Premierul Boc a făcut un alt pas greşit: "De această dată au fost lovite familiile tinere, mămicile şi toate indemnizaţiile acordate cetăţenilor cu istoric eroic (veterani, revoluţionari, deţinuţi politici)".

"Printre cele trei milioane de privaţi sunt câţiva care nu plătesc impozite: programatorii din IT şi cei care câştigă din drepturile de autor. Le-a fost adusă şi lor buna-vestire a reducerilor, la pachet cu impozitarea palidei clase mijlocii din România care deţine mai mult de-un apartament la bloc şi îşi permite luxul de a juca pe burse. Cazanul era bine încins de-acum şi, pe internet, se pregătea deja o campanie de smulgere protestatară a panseluţelor plantate din bani publici. Totul e sub control, şi-a spus specialistul guvernamental în focuri controlat", se arată în articolul publicat în Deutsche Welle.

Jurnaliştii publicaţiei citate sunt de părere că toate aceste greşeli ale actualei guvernări au adus România în pragul crizei: "Ascunderea adevăratei stări economice a ţării adăugată cinicelor calcule politice ne-au adus la a vorbi în această săptămână despre revolte populare în forţă. Nu cred că vreodată, în istoria ultimilor 20 de ani, a mai existat în România un guvern cu o asemenea apetenţă pentru autodistrugere precum guvernul Boc".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite