Dan Diaconescu: Traian Băsescu îl va schimba pe Emil Boc cu Petru Filip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu a recunoscut, la Realitatea TV, la "Ora de foc", că fiecare chemare a sa la DNA aduce încă două procente de notorietate pentru Partidului Poporului. El a declarat răspicat că nu îl va pune premier pe Traian Băsescu atunci când va fi ales preşedinte, însă ştie că actualul şef al statului îl va desemna pe Petru Filip, fost europarlamentar şi  drept şef al viitorului guvern pe care îl doreşte format numai din

"Ştiu că a plutit acest zvon, că dacă ajung preşedinte îl voi pune pe Traian Băsescu, dar nu este adevărat. Nu mai puţin de mâine dimineaţă, sunt convocat din nou la DNA", şi-a motivat afirmaţia Diaconescu. El a atras însă atenţia că actualul preşedinte, are întenţia de a-l da jos pe Boc şi de a-l înlocui cu Petru Filip.

Citiţi şi:

Dan Diaconescu, acuzat din nou de şantaj

Fostul europarlamentar Petru Filip, ar urma, susţine Dan Diaconescu să formeze un guvern format numai din "tehnicieni de renume: Lucian Croitoru la Finanţe etc.Numai să-i răspundă domnul Boc preedintelui la telefon şi să se lase dus din această funcţie", a adăugat Diaconescu.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu crede că “Albă ca Zăpada” ar putea câştiga alegerile din 2012.

"Noi, joia trecută, am depus oficial la tribunal cererea de înregistrare. Avem un număr record de semnaturi. Probabil în următoarele 60 de zile vom avea răspunsul", a declarat Dan Diaconescu.

"Fiecare oră de filaj costă DNA 200 de oră, mă urmăresc în permanenţă", a explicat Dan Diaconescu referidu-se la costurile pe care le implică urmărirea sa şi acuzaţiile care i se aduc la DNA.

"Încep să îi dau dreptate domnului Sebastian Lăzăroiu", a spus mai în glumă mai în serios Bogdan Chiriac. El a explicat că, dacă Dan Diaconescu nu era arestat şi nu era aşa des chemat la DNA, nu exista o bază pe care să o poată exploata politic Dan Diaconescu.

Deşi pare o glumă, consilierul prezidenţial vorbeşte pe blogul său despre crearea unei noi formaţiuni politice căreia îi rezervă rolul de Albă ca Zăpada şi care ar putea surclasa celelalte partide.

Lăzăroiu invocă rezultatele unui sondaj de opinie, potrivit căruia intenţiile de vot ar distribuite astfel: 26%, 26%, 20%, 15%, 7%. Cu toate că nu atribuie procentele, consilierul prezidenţial sugerează că ierarhia este PSD, PNL, Partidul Poporului ( formaţiunea lui Dan Diaconescu), urmat de PDL cu 15%.

"Vi se pare mai moral faptul că Traian Băsescu propunea 1.000 de km de autostradă, comparativ cu cei 20.000 euro pentru fiecare român promişi de Dan Diaconescu ", au atras atenţia gazdele emisiunii. 

"Noi dăm, nu luăm", a explicat Diaconescu.

De unde vor veni banii, cât tot bugetul anual al României nu ar aduna banii pe care îi promite Dan Diaconescu poporului?

"Vreţi să studiaţi pe an pe site-ul ministerului de Finanţe, câţi bani pleacă, prin virament pentru offshore? 40 de milioane. În toate ţările din UE este de 25%, eu propun o taxă de 40%, pentru offshore", a prezentat una din soluţiile sale fiscale, Dan Diaconescu. El a subliniat că şi codul fiscal trebuie schimbat radical.

Faptul că timp de trei ani a reuşit să menţină atenţia publică şi să facă din Elodia un caz, reprezintă, crede Bogdan Chiriac, baza pe care este costruit partidul lui Diaconescu. "Este ca Ana lui Manole, zidită la temelia partidului", a spus el. "Păcat că n-a făcut ce a promis, n-a reuşit să o găsească pe Elodia", a mai spus Chriac. El i-a sugerat lui Diaconescu să apeleze la serviciile secrete.

"Pot să facă multe serviciile secrete, inclusiv să o găsească pe Elodia, dar n-au vrut", a răspus Dan Diaconescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite