Sebastian Lăzăroiu: “Albă ca Zăpada” ar putea câştiga alegerile din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu crede că “Albă ca Zăpada” ar putea câştiga alegerile din 2012.

Deşi pare o glumă, consilierul prezidenţial vorbeşte pe blogary.ro despre crearea unei noi formaţiuni politice căreia îi rezervă rolul de Albă ca Zăpada şi care ar putea surclasa celelalte partide.

Lăzăroiu  invocă rezultatele unui sondaj de opinie, potrivit căruia intenţiile de vot ar distribuite astfel: 26%, 26%, 20%, 15%, 7%. Cu toate că nu atribuie procentele, consilierul prezidenţial sugerează că ierarhia este PSD, PNL, Partidul Poporului ( formaţiunea lui Dan Diaconescu), urmat de PDL cu 15%.

“Trebuie să recunoaştem că e o schimbare spectaculoasă faţă de sondajele din primăvară: 35%, 34%, 20%”, scrie consilierul prezidenţial, care semnalează ascensiunea Partidului lui Dan Diaconescu şi vorbeşte despre costul electoral al măsurilor de austeritate. El pune ascensiunea Partidului Poporului şi pe seama prăbuşirii încrederii în vechile partide şi în vechii lideri.

“PP a schimbat dinamica intenţiilor de vot care, imediat după anunţarea măsurilor de austeritate, prevestea o altă turnură. Dacă vreţi să înţelegeţi mai multe amintiţi-vă de dinamica opţiunilor din 2000. Mai exact, cine scădea atunci când altcineva creştea. Totuşi, ascensiunea PP nu poate fi explicată dacă nu luăm în considerare contracţia uriaşă a spaţiului de alegere după exhibarea cvasi-falimentului bugetar. Încrederea în vechile partide şi lideri s-a prăbuşit. PP este, deocamdată, un simptom, nu un effect”, scroe Lăzăroiu.

Comparând actorii politici ai prezentului cu Scufiţa Roşie, Fetiţa cu chibrituri, Moş Crăciun sau Capra cu trei iezi, consilierul prezidenţial sugerează faptul că decredibilizarea actualilor lideri ar crea culoarul necesar pentru un nou partid, Albă ca Zăpada, care s-ar putea plasa pe primul loc în alegerile viitoare cu 35%. “Dacă va fi un singur partid dominant în 2012 atunci pot să vă garantez un singur lucru: nu va fi niciunul din cele pe care le ştiţi deja. Dacă nu va fi un singur partid dominant, atunci vor fi trei. Şi toate trei personaje de basm”, mai spune consilierul prezidenţial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite