Cristian Preda: "Guvernul Boc nu face nimic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Euro-parlamentarul PDL Cristian Preda a criticat, miercuri, cabinetul Guvernului Boc. Preda a afirmat, la RFI, faptul că premierul nu ia nicio hotărîre clară în privinţa măsurilor anti-criză.

Cristian Preda a precizat că "Guvernul nu face nimic". Europarlamentarul PDL a adăugat că, până acum, comunicarea PDL şi a Guvernului s-a identificat cu "tăcerea", iar în alte cazuri, aceasta nu a facut decât să "decredibilizeze" măsurile anti-criză.

Mai citiţi şi:

Ponta: „Fie alt Guvern PDL, fie anticipate“

Guvernul, pe punctul să renegocieze cu FMI

Preda a declarat că atunci când este vorba despre o criză trebuie acţionat promt. "Nu ai voie să amâni, nu poţi săa laşi să treacă zilele fără rost, fără să se întâmple nimic şi aşa mai departe. Din perspectiva răspunsului prompt, preşedintele a expus acum câteva zile, sunt două săptămâni, dacă nu mă înşel, şi a spus clar care sunt variantele în faţa cărora ne aflăm în faţa cărora se află Guvernul, care trebuie să decidă şi din păcate, de două săptămâni încoace, Guvernul nu face nimic.

Cristian Preda a recoscut că este nevoie de o colaborare cu Opoziţia. "Suntem într-o situaţie în care e nevoie de un dialog cu Opoziţia şi nu de o confruntare adolescentină de genul tu esti de vină, celălalt e de vină" şi aşa mai departe. Dincolo de semnalul pe care l-a dat preşedintele acum două săptămâni, Guvernul trebuia să acţioneze, nu poţi să amâni, nu are sens. Nu mai poti susţine că este o situaţie urgentă, dacă nu acţionezi foarte rapid", a încheiat europarlamentarul PDL.

Întrebat dacă în această perioadă comunicarea PDL şi a Guvernului a fost una corectă, Cristian Preda a răspuns: "Mă tem că în foarte multe cazur e vorba mai degrabă despre tăcere şi în alte cazuri este vorba de o comunicare care nu face decât să decredibilizeze măsurile".

Potrivit europarlamentarului PDL, în loc să vedem explicaţii, avem o înfruntare iraţională şi asta sucită de fapt şi tentaţia de a folosi violenţa.

"Asta justifică şi discursurile inacceptabile, adică un tânăr lider de partid care se identifică astăzi cu Che Guevara îi acuză pe colegii mei că ar fi fascişti. Acesta este un discurs de o superficialitate cutremurătoare. Nu văd un asemenea tipar comportamental în politica europeană", a precizat Preda.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite