Crima lui Sandu Geamănu, reconstituită de FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandu Geamănu (centru) a fost arestat în mai multe rânduri pentru infracţiuni comise cu violenţă
Sandu Geamănu (centru) a fost arestat în mai multe rânduri pentru infracţiuni comise cu violenţă

Interlopul Sandu Geamănu, pe numele real Ilie Alexandru, a fost acuzat de crimă în baza unor probe furnizate de specialiştii americani de la Biroul Federal de Investigaţii. Geamănu a fost arestat la trei ani de la comiterea unei crime, întrucât înregistrările video din momentul săvârşirii faptei au fost prelucrate milimetru cu milimetru în SUA.

Sandu Geamănu a fost filmat, în noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2008, de una dintre camerele exterioare de supraveghere ale unei societăţi comerciale aflată pe strada Prelungirea Ghencea. Interlopul era într-un autoturism Mercedes Vito, împreună cu unul dintre locotenenţii săi, David Stan, zis „Chioru", ajuns în atenţia opiniei publice după ce furat Mercedesul lui Gigi Becali.

Camerele video au suprins în spatele maşinii în care se aflau cei doi autoturismul Audi Q7 (furat de la bătrânul pe care l-au ucis - n.r.), condus de un alt membru al clanului, Nicolae Tinel. Procurorii susţin că cei trei se întorceau după ce au dat o lovitură de proporţii: au intrat în casă peste Nicolae Zdoca, pe care l-au tâlhărit şi i-au luat 250.000 de lei şi Audiul Q7 evaluat la peste 100.000 de euro.

În urma loviturilor suferite, Zdoca, care avea 74 de ani, a decedat la spital. Mai multe stop-cadruri după imaginile surprinse de camera video au fost iniţial verificate de SRI- Serviciul de Tehnologii Avansate, care nu a putut să identifice persoanele şi autoturismele.

Parchetul Capitalei a cerut ajutorul specialiştilor FBI, care au analizat imaginile cadru cu cadru, au scos 12 fotografii pe care le-au îmbunătăţit digital şi au stabilit marca celor două maşini şi parţial persoanele care au contribuit la jaf.

A furat mătăniile mortului

„Eu sunt un misionar creştin. «Sandu Geamănu » a murit când l-a cunoscut pe Dumnezeu, la12 decembrie 2009 a devenit penticostal", a susţinut Alexandru Ilie în faţa judecătorilor. El a depus la instanţă o caracterizare a unui pastor din care reiese că este un bun enoriaş al Bisericii Betesda-Cultul Creştin Penticostal şi că acesta nu a săvârşit fapte antisociale, precum „furturi, violuri, bătăi, crime etc".

Criminalii de la Medicină au de stat 20 de ani după gratii. Sentinţa este definitivă

"Măcelarii de la Medicină" au cerut mila judecătorilor

„Tribunalul ia act de susţinerile pastorului, dar subliniază că prezenta faptă s-ar fi săvârşit înainte de pocăinţa inculpatului", arată judecătorii în motivarea de arestare a lui Sandu Geamănu.„Apreciază însă că şi înainte de această perioadă, data săvârşirii presupusei fapte, inculpatul avea o legătură mai specială cu divinitatea, deoarece după ce l-a omorât în chinuri pe Nicolae Zdoca şi i-a furat autoturismul, i-a sustras acestuia şi mătăniile ce se aflau în maşina pe care le obţinuse de la Mănăstirea Cernica şi le-a agăţat pe propriul BMW seria 6, probabil pentru a  fi protejat de cele rele", l-au ironizat judecătorii. Rudele lui Nicolae Zdoca au recunoscut mătăniile acestuia pe maşina interlopului.

Turnat de un „coleg" de clan

Sandu Geamănu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în acest dosar, iar presupuşii săi complici, David Stan şi Niculae Tinel, sunt căutaţi de procurori. Parchetul are împotriva lui Geamănu declaraţiile a trei interlopi, care de frica răzbunării celorlalţi membri ai clanului, condus de Ilie Alexandru, au preferat să facă mărturii doar cu identitate protejată.

O altă declaraţie acuzatoare a fost făcută chiar de un membru al clanului, Ştefan Mărgean, care este în prezent condamnat la 18 ani de închisoare pentru tâlhărie, în dosarul furtului maşinii lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc.

Mărgean a declarat procurorilor că era de faţă când şeful său, „Sandu Geamănu", i-a cerut lui Tinel Niculae mătăniile din Audiul Q7 furat, pentru că se asortau cu BMW-ul său. De asemenea, el a furnizat mai multe detalii ale omorului, care i-au fost povestite de tovarăşul său Tinel Niculae.

"Eu sunt un misionar creştin. «Sandu Geamănu» a murit când l-a cunoscut pe Dumnezeu. La 12 decembrie 2009 a devenit penticostal."
Sandu Geamănu
interlop

Solicitare

În sala de judecată, Sandu Geamănu a cerut în zadar anularea declaraţiei lui Ştefan Mărgean, despre care a susţinut că a fost făcută pentru a beneficia de prevederile Legii privind protecţia martorilor. „El vrea să‑şi înjumătăţească pedeapsa", s-a arătat cunoscător al legii, temutul interlop.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite