Costiniu, Căşuneanu şi Locic, eliberaţi din arest! Decizia magistraţilor este definitivă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căşuneanu, Locic, Costiniu la DNA
Căşuneanu, Locic, Costiniu la DNA

Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic vor fi eliberaţi din arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) le-a admis, luni seară, cererile de cercetare în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie, alături de senatorul Cătălin Voicu.

UPDATE 00.33: Marius Locic, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu au fost eliberaţi din arest.  Citiţi declaraţiile celor trei.

Măsura arestării preventive a fost înlocuită, de către Completul de nouă magistraţi de la instanţa supremă, în cazul tuturor celor trei cu interdicţia de a părăsi ţara.

Mai citiţi şi:

Costel Căşuneanu are interdicţie să părăsească ţara

Voicu s-a oferit să-l ajute pe Căşuneanu pentru ca acesta să accepte apoi cererile "repetate" de bani, susţine avocatul lui Căşuneanu

VIDEO Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost, iniţial, arestaţi pentru 29 de zile

Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile a ICCJ, şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu au fost arestaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a emis pe numele celor trei mandate pe o perioadă de 29 de zile, pentru fapte de corupţie, în dosarul senatorului Cătălin Voicu.

Decizia de arestare a lui Florin Costiniu constituie o premieră, fiind pentru prima dată în sistemul judiciar românesc când împotriva unui judecător de la cea mai înaltă instanţă din România, respectiv Înalta Curte de Casaţei şi Justiţie, se ia o astfel de măsură, după cum anunţă Mediafax.

În acest caz, inculpat principal este senatorul Cătălin Voicu, care a fost arestat, în 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Luni, Voicu a cerut ICCJ să fie eliberat provizoriu sub control judiciar, solicitarea sa fiind respinsă de instanţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite