Locic: "Sunt convins că judecătorii au luat în considerare şi faptul că probele sunt subţiri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Locic a fost acuzat de cumpărare de influenţă
Marius Locic a fost acuzat de cumpărare de influenţă

Judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au părăsit arestul Poliţiei Capitalei, luni seară, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a admis cererile de cercetare în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie.

Omul de afaceri Marius Locic a ieşit primul pe poarta arestului. "S-a dovedit că noi avem dreptate. Sperăm ca şi la sfârşitul procesului să dovedim în faţa instanţelor că adevărul este cel spus de noi. Le mulţumesc domnilor judecători că nu s-au lăsat influenţaţi de nimic altceva decât de probele aflate la dosar. Sunt convins că judecătorii au luat în considerare şi faptul că probele sunt subţiri, cum susţin anumite persoane juridice.

Domnul Voicu m-a trimis la poliţia Capitalei în calitate de senator al României şi în calitate de vicepreşedintele la Camera Deputaţilor. Astăzi am fost mulţumit de judecători pentru că au dorit să mă asculte.  Omul de afaceri a susţinut că senatorul Voicu a fost cel care a insistat să-l convingă să meargă la poliţie.

Arătaţi-mi şi mie o persoană care este atât de tâmpită să dea 30.000 de euro pentru o audienţă la Poliţia Capitalei.

Domnul Voicu a insistat să merg la Poliţia Capitalei pentru că se arăta oripilat de ceea ce mi se întâmpla în afaceri. Domnul Voicu nu a folosit funcţia, ci a insistat, în calitate de senator, ca poliţia să afle cum patronii români sunt şantajaţi în România de către persoane din străinătate. Domnul Voicu nu a făcut decât să mă roage să informez organele de poliţie despre ceea ce i se întâmplă unui patron din România", a declarat Locic.

Cel de-al doilea a ieşi pe poarta arestului omul de afaceri Costel Cășuneanu, care nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor, spunând că refuză să facă "justiţie în stradă". El nu a declarat doar că merge acasă şi că e mulţumit de decizia judecătorilor.

Nici fostul preşedinte al Secţiei civile a ICCJ, Florin Costiniu, nu a vrut să dea declaraţii la ieşirea din arest. "Nu aş vrea să comentez, înţelegeţi-mă. Sunt nedormit de patru nopţi şi aş dori să mă odihnesc", le-a spus Costiniu jurnaliştilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite