Boc: Proiectul de la Roşia Montană are două mari probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc consideră că pentru a veni cu un răspuns la demararea exploatării de la Roşia Montană specialiştii tebuie să se pronunţe cu privire la două probleme: ce pesupune acest proiect pentru mediu şi beneficiile aduse de el statului român.

Citiţi şi: Emil Boc: Nemirschi a blocat timp de un an de zile vânzarea certificatelor de emisii

Emil Boc: Cetăţenii multor oraşe plătesc incompetenţa CET-urilor în facturile lor

Cred ca proiectul are 2 probleme mari, la care specialistii trebuie sa dea raspuns. Prima: cea legata de mediu, ce inseamna acest lucru pentru sanatatea, etc. Ii las pe specialisti sa se pronunte. A doua - partea economica. Asa cum este acum contractul, el nu aduce beneficuiile pe care ar trebui sa le aduca statului roman. Contractul este secret. Dar, cert este ca partea care tine de beneficiile statului este nesatisfacatoare. Aceste teme trebuie sa aiba un raspuns pentru ca apoi sa se ia decizia continuarii sau nu a proiectului, a declarat premierul la postul B1TV.

Bineinteles ca exista si o dimensiune sentimentala. Cred ca oricarui om care are spiritul ardelean, are o anumita retinere. Dar, totul trebuie judecat in conformitate cu binele tarii, a recunoscut Emil Boc.

In 1997-98 niciun ministru nu a venit cu un raspuns la aceste intrebari. Tergiversarea nu rezolva fondul problemei. O  decizie trebuie luata, dar fundamentata pe ceea ce vor spune specialistii, a conchis Boc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite