Emil Boc: Nemirschi a blocat timp de un an de zile vânzarea certificatelor de emisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat, luni, la postul B1TV, că fostul ministru al Mediului Nicolae Nemirschi a blocat timp de un an de zile vânzarea certificatelor de emisii de carbon, fiind vorba de o strategie a PSD.

Romania poate sa recastige dreptul de a comercizliza acele certificate verzi.

Am văzut critica lui Victor Ponta şi, mă mir, pentru că a fost membru al Guvernului şi ştie opoziţia ministrului de atunci al Mediului, Nemirschi. Un an de zile a blocat derulatrea acestor proiecte fără să facă nimic. PSD la acea vreme, din motive înţelese numai de ei, o strategie de partid, nu au dat drumul la aceste certificate.

Ministrul Mediului de atunci a fost unul din cei mai mari opozanţi ai derulării proiectului cu certificate verzi. Pur şi simplu nu a vrut să semneze niciun act de colaborare cu Ministerul Economiei, a vrut să fie o problemă exclusivă Ministerului Mediului, a spus Boc.

Boc a mai spus că deşi participa cât participa la şedinţele de Guvern şi apoi îşi lăsa în loc asistenta, Victor Ponta cunoaşte aceste lucruri.

O persoana arestata nu are ce cauta intr-o functie de conducere (n.r.Subsecretarul de stat Baciu Remus Virgil, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost arestat preventiv pentru 29 de zile într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.) a mai spus Emil Boc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite