Emil Boc: Cetăţenii multor oraşe plătesc incompetenţa CET-urilor în facturile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a vorbit, la postul B1 TV,  despre eliminarea subvenţiilor la încălzire, declaraţia unică şi taxarea celor care au mai multe proprietăţi sau maşini de lux.

Despre eliminarea subventiilor

Doua treimi din costul facturii la energia termica revin autoritatilor locale. Si inainte si acum. Autoritatile locale au contribuit cu 700 milioane de lei, anul trecut, 350 de milioane de la Ministerul de Interne, plus 120 milioane de lei de la Ministerul Muncii. Acum, ce dadea ministerul de interne se elimina, dar se dau ajutoare mai multe de la Ministrul Muncii.

Ultima transa este 786 de lei pe membru de familie sau 1082 pe membru de familie pentru persoanele singure. Mai multi oameni nevoiasi vor beneficia de subventie. Toti cei care doresc sa beneficieze de acesta subventie trebuie sa completeze un formular.

Cu conditia ca autoritatile locale sa se implice, oamenii vor plati aceleasi facturi la iarna. Si primaria va acorda o subventie, care o va completa pe cea de la guvernul central.

Cetatenii multor orase din Romania platesc incompetenta CET-urilor in facturile lor. Din banii bucurestenilor se da la toata lumea ca sa tina factura sub control. Guvernul nu poate interveni in plan local.

Doi pensionari, cu pensii de pana la 600 lei vor primi 10% de la guvernul central si 59 % de la autoritatile locale la factura de energie termica.

Despre declaraţia unică

Declaratia unica se depune pe trimestru, nu lunar. 54 % din totatlul firmelor din Romania vor beneficia de aceasta declaratie. Foarte multe firme au acumulat datorii, la datorii penalitati si multe sunt in imposibilitatea de a functiona. Ai 1 milion datorie, daca pana in 31 decembrie pltesti principalul si dobanda te iertam de plata penalitatilor. Sau daca platesti pana in iunie, te iertam de 50 % de penalitati. Este o masura venita in sprijinul mediului e afaceri afectat de criza.

Pe drepturile de autor nu se modifica cu nimic situatia. Pastram in continuare ideea de taxare suplimentara a celor care au mai multe proprietati sau masini de lux.

Despre criza

Apele inca sunt tulburi si situatia nu este roz nicaieri in lume. Mesajul meu este unul de precautie. Cresterea economica a incetinit in UE. Indirect suntem si noi afectati. Noi am facut ce a trebuit anul trecut, dar depindem de ce se intampla in Europa si in lume. Trebuie sa fim precauti, sa nu consumam mai mult decat producem.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite