Blue Air şi Carpatair au efectuat curse-test în zona contaminată cu cenuşă vulcanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce companiile KLM şi Lufthansa au executat zboruri test, fără pasageri, şi operatorul low-cost Blue Air efectuează, luni, o cursă în zona contaminată cu cenuşă vulcanică.

UPDATE 16.15 După efectuare zborului-test, operatorul Blue Air a anunţat, luni, că va efectua opt curse, dacă nu vor apărea schimbări impuse de închiderea spaţiilor aeriene, 15 zboruri fiind anulate.

Cursele programate pentru operare sunt pe relaţiile Bucureşti-Barcelona, Bucureşti-Roma, Bucureşti-Larnaca, Larnaca-Bergamo, Bucureşti-Lisabona, Sibiu-Madrid, Bucureşti-Madrid şi Bucureşti-Napoli, toate cu retur.

Sunt anulate zboruri de la Bucureşti la Napoli, Viena, Londra, Milano, Bruxelles, Paris, Florenţa, Cluj-Napoca şi Timişoara, precum şi curse pe rutele Larnaca-Varşovia-Larnaca, Sibiu-Londra-Sibiu şi Bacău-Torino-Bacău.

La sosirea din cursa-test pe care compania Blue Air a făcut-o în zonele considerate "de risc maxim". "Din punctul meu de vedere şi al echipei tehnice, avionul nu prezintă niciun fel de modificări", a declarat pilotul Dan Ştefănescu, comandantul aeronavei Boeing 737-800 Next Generation.

UPDATE 15.20 Compania Carpatair a efectuat luni, pe ruta Bucureşti-Timişoara şi retur, un zbor tehnic, pentru a verifica gradul de poluare a atmosferei şi efectele eventuale asupra aeronavelor, o cursă similară fiind anunţată anterior şi de Blue Air.

Cursa Carpatair, efectuată cu o aeronavă Fokker 70, a decolat la ora 13:45 de pe aeroportul Otopeni şi a aterizat la Timişoara la 14:30. Aeronava Fokker 70 care a efectuat zborul tehnic urmează să fie evaluată de către echipele tehnice.

Şi Blue Air efectuează luni o cursă test, cu o aeronavă Boeing 737-800 Next Generation, fără pasageri, pentru a vedea care sunt condiţiile de zbor în zona considerată contaminată de cenuşa vulcanică.

Aparatul efectuează acest zbor este o aeronavă Boeing 737-800 Next Generation. Cursa este executată pe propria răspundere conform reglementărilor în vigoare, anunţă compania.

Mai citiţi şi:

EXCLUSIV Valentin Iordache: "Nici un avion nu poate părăsi, deocamdată, aeroportul Otopeni"

VIDEO Lufthansa şi Air Berlin critică interdicţiile de zbor: "Situaţia este scandaloasă!"

Pilotul comandant al aeronavei este Dan Ştefănescu, directorul de zbor al companiei. Ştefănescu are 42 de ani, peste 6500 de zbor la activ şi este fost component al lotului naţional de acrobaţie, fost campion naţional de acrobaţie, Maestru al Sportului.

Compania Carpatair efectuează luni, pe ruta Bucureşti-Timişoara şi retur, un zbor tehnic, pentru a verifica gradul de poluare a atmosferei şi efectele eventuale asupra aeronavelor, o cursă similară fiind anunţată anterior şi de Blue Air.

Cursa Carpatair, efectuată cu o aeronavă Fokker 70, a decolat la ora 13:45.

"În funcţie de rezultatele înregistrate în urma zborului, se va stabili împreună cu autorităţile aeronautice competente posibilitatea redeschiderii Aeroportului Otopeni şi a altor aeroporturi din ţară, care vor fi survolate", se arată într-un comunicat al companiei.

Timp de două zile întreg spaţiul aerian românesc a fost închis din cauza norului de cenuşă ce a traversat teritoriul României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite