Nebunia din Ghencea trimite titlul în Gruia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua şi FC Timişoara au încheiat la egalitate, scor 3-3. Jucătorii lui Ioan Sabău au întors meciul de la 2-1 prin „dubla“ lui Contra, însă au primit gol la ultima fază. Clujul s-a distanţat la şase puncte în clasament. Finalul partidei din Ghencea a fost unul incendiar, ­marcându-se patru goluri în 15 minute. În plus, suporterii s-au luat  la bătaie cu jandarmii şi între ei.

Venind după umilitorul 1-5 de pe Giuleşti, roş-albaştrii au încercat să tranşeze ostilităţile în favoarea lor încă de la început. Golanski, jucătorul despre care Valeriu Argăseală spunea că nu s-a hotărât încă dacă să-i mai propună o prelungire de contract, a trecut cu uşurinţă de trei adversari, însă bara l-a salvat pe Taborda.

Portughezul a scăpat teafăr şi din faţa lui Kapetanos, reuşind să respingă lovitura de cap a grecului, dar n-a mai avut ce face în faţa aceluiaşi Golanski, care a deschis scorul în urma unei lovituri libere executate de Bănel Nicoliţă. De partea cealaltă, Sabău a trimis în teren un singur vârf veritabil, Goga, iar timişorenii au fost surprinzător de cuminţi în atac. Chiar Goga a fost singurul care i-a dat ceva emoţii lui Zapata în prima repriză, dar columbianul a reuşit să respingă şutul expediat din unghi de atacant.

Situaţia s-a schimbat însă radical la reluare. Pleşan a greşit o pasă la mijlocul terenului, iar Cociş, scăpat pe contraatac, a reuşit marcheze primul său gol în Liga I, aducând egalarea. Finalul a fost unul nebun, cu patru goluri marcate în cincisprezece minute. Kapetanos şi Contra au transformat fiecare câte o lovitură de pedeapsă, veteranul Timişoarei a reuşit apoi „dubla", din lovitură liberă, pentru ca bulgarul Jelev să aducă egalarea pentru Steaua la ultima fază a meciului. Un egal care nu o ajută nici pe Steaua, nici pe Timişoara, dar care îi apropie pe clujeni de-al doilea titlu din istorie.

Gigi Becali: „Nu mai prindem nici locul doi"

Gigi Becali a plecat dezamăgit şi în înjurăturile suporterilor de la stadion. „O echipă mare joacă bine tot meciul. Nu mă mai interesează, nu mai prindem nici locul doi, pe locul doi va termina Urziceniul. În prima repriză n-am avut emoţii, am controlat meciul. În partea a doua nu ştiu ce s-a întâmplat", a spus Gigi Becali.

3-3

Steaua: Zapata - Golanski, Parpas, Jelev, P. Marin - Nicolita, Ov. Petre, Plesan (Tănase 61), Arm. Karamyan (Art. Karamyan 70)- B. Stancu (Surdu 77), Kapetanos.

Antrenor: Mihai Stoichiţă

FC Timişoara: Taborda - Bonfim, Mera (Magera 82), Cisovsky, Sepsi - Contra, Dede (Kozak 65), Bourceanu, Curtean (Nibombe 90) - D. Goga, Cociş.

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Goluri: Golanski 33, Kapetanos 78 (pen), Jelev 90+3 / Cociş 48, Contra 85 (pen), Contra 88

Stadion „Steaua": 6.000

Arbitru: Sebastian Colţescu

Mitică îl lasă pe Becali fără bani!

Gigi Becali intenţiona să obţină 800.000 de euro de la bănci ca să poată plăti salariile restante ale angajaţilor, urmând a garanta cu banii obţinuţi din drepturile TV de anul viitor. Totuşi, Dumitru Dragomir nu are de gând să-şi pună semnătura pe dosarul steliştilor, temându-se că Gigi ar putea să nu-şi respecte angajamentul. "Dacă Gigi nu plăteşte, eu ce fac, dau de la mine?", s-a întrebat preşedintele LPF.

Telex

Suporterii s-au bătut cu jandarmii. După golul de 2-3 reuşit de Cosmin Contra, fanii Stelei de la Peluza Nord au luat foc, luându-se la bătaie întâi între ei, apoi cu forţele de ordine. Suporterii au rupt scaunele şi s-au „duelat" cu jandarmii, continuând bătaia în stradă.

Rednic, din nou în Ghencea. În prezent liber de contract, fostul antrenor al Rapidului şi al lui Dinamo, Mircea Rednic, a venit din nou la un meci al Stelei, luând loc la tribuna 0, printre suporteri.

Cociş, la primul gol în Liga I. Transferat în această iarnă de către FC Timişoara, Răzvan Cociş a reuşit să marcheze primul său gol în Liga I. Mijlocaşul bănăţenilor nu a mai jucat până în 2010 decât în eşalonul secund, la Universitatea Cluj.

Walter Zenga, la meci. Fostul antrenor al Stelei a urmărit partida de aseară dintr-o lojă a arenei din Ghencea: „Mă uit la toate meciurile, nu e adevărat că sunt dorit de Dinamo".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite