Mesaje obscene pe zidurile Ambasadei Ungariei la Bucureşti. Vezi ce au scris vandalii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe gardul exterior al Ambasadei Ungariei au fost scrise cu vopsea mesaje obscene la adresa Ungariei şi mesaje cu referire la regiunea istorică Dacia.

"Dacia is back", „M... Ungaria“, „Unguri vă facem!“ şi câteva svastici au fost desenate pe pereţii şi porţile de la intrarea în Ambasada Ungariei. Mesajele  au fost văzute încă de azi-noapte de un paznic al corpului diplomatic. Azi-dimineaţă, angajaţii au şters inscripţiile de pe gardul exterior.  Doar „Dacia is back“ a rămas scris pe peretele de la intrare.

image

„Dacia is back“ a rămas scris, încă, la intrarea Ambasadei. Foto: Lucian Muntean

Poliţiştii şi jandarmii s-au deplasat la faţa locului şi au deschis o anchetă.

Ambasadorul Ungariei a ţinut o conferinţă de presă chiar în faţa Ambasadei pentru a explica cele întâmplate, în jurul orei 11.00. „Nu cred că aceste mesaje ar trebui să ne îngrijoreze. Este un incident izolat. Avem pază internă, dar nu au observat nimic. Noaptea nu avem pază afară, nici nu avem nevoie. Nu are nicio legăturiă cu relaţia dintre România şi Ungaria", a spus ambasadorul Ungariei în România, Oskar Fuzes. Ambasadorul a mai spus că el a fost anunţat în această dimineaţă la ora 8.00.

image

Oskar Fuzes, ambasadorul Ungariei. Foto: Lucian Muntean

Diplomatul a spus că nu ştie la ce se referă mesajul „Dacia is back“, în special că Bucureştiul nu a făcut niciodată parte din Ungaria.

Persoanele care au scris pe pereţii Ambasadei nu au fost încă identificate. Clădirea era dotată cu camere de filmat, însă nu funcţionau.

image

Angajaţii de la Ambasada Ungariei au curăţat de dimineaţă mesajele. Foto: Lucian Muntean

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite