Obama, sfătuit de medic să consume cu moderaţie dulciuri, cheeseburgeri şi băuturi alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA începe să aibă probleme de sănătate, potrivit primelor analize de la preluarea funcţiei
Preşedintele SUA începe să aibă probleme de sănătate, potrivit primelor analize de la preluarea funcţiei

Medicul de la Casa Albă i-a recomandat preşedintelui Barack Obama să încerce să renunţe la fumat şi să consume cu moderaţie dulciuri, cheeseburgeri şi băuturi alcoolice, după ce primele analize medicale ale şefului de stat american au indicat un nivel crescut al colesterolului, scrie New York Daily News.

Barack Obama a fost depistat cu un nivel al colesterolului peste limita maximă, astfel că medicii l-au sfătuit să-şi modifice alimentaţia, potrivit unui raport publicat de Casa Albă în urma analizelor medicale efectuate la Centrul medical naval din oraşul Bethesda, statul Maryland.

Preşedintele american ar trebui să consume cu moderaţie băuturi alcoolice şi să depună eforturi pentru a putea renunţa la fumat, conform medicului de la Casa Albă, Jeffrey Kuhlman.

Presiunea la care este supus în funcţia de şef al statului american şi numeroasele recepţii organizate la Casa Albă, încep să aibă onsecinţe asupra stării de sănătate a lui Obama. potrivit primelor analize medicale efectuate de la câştigarea alegerilor, scrie New York Daily News.

După ce a avut parte de un prim an epuizant din mandatul său la Casa Albă şi de îndelungi dezbateri cu congresmanii republicani, Obama ar trebui să-şi îmbunătăţească regimul alimentar pentru a diminua nivelul colesterolului. Altfel, preşedintele american a fost declarat perfect sănătos şi apt de muncă.

Barack Obama va consuma cu moderaţie deserturile pregătite de bucătarii Casei Albe, a declarat, luni, purtătorul său de cuvânt.

Cred că a mâncat nu o doar o dată mai mult decât ar fi trebuit. O parte din vină o poartă şi maestrul cofetar al Casei Albe care se pare că-l răsfaţă cu prăjituri irezistibile, a adăugat Robert Gibbs.

Cu toate acestea, starea generală a preşedintelui american este una foarte bună, acest lucru datorându-se în mare parte faptului că Obama face zilnic exerciţii fizice şi practică baschetul şi golful.

Marţi, oficialul SUA chiar a renunţat la coloana oficială şi a făcut o plimbare pe jos prin Washington, însoţit, bineînţeles de bodyguarzii săi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite