Efectul Fukushima: Japonia, oportunitate pentru investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o vizită întreprinsă în Coreea de Sud, cel de-al treilea miliardar al lumii, Warren Buffett, reaminteşte că termenul criză poate însemna şi oportunitate. Din spusele “oracolului din Omaha” şi dezastrele naturale (şi antropice) pot aduce bani.

Investitorul Warren Buffett a declarat, în timpul unei vizite în Asia, că evenimentele din Japonia sunt o oportunitate extrem de atractivă pentru cei interesaţi să cumpere acţiuni în companiile japoneze.
Frecvent, din senin, apare un eveniment extraordinar se produce, care crează oportunităţi de achiziţie. Am văzut întâmplându-se asta în Statele Unite şi peste tot în lume. Nu cred că Japonia va fi o excepţie”, a declarat Buffett, celebru pentru talentul său de a transforma investiţiile în profit.
Declaraţia a ridicat pieţele japoneze de capital cu 4.5% în ziua următoare după ce, săptămâna ulterioară cutremurului s-a încheiat cu o scădere de 10% a valorii acţiunilor – o pierdere brută de 350 miliarde de dolari – cea mai mare scădere după criza financiară din 2008.
Va dura ceva timp până când Japonia se va reconstrui, dar viitorul său economic nu se va schimba. Dacă aş deţine acţiuni la companii japoneze, nu le-aş vinde”, a adăugat investitorul american.

Opinia lui Buffett este susţinută şi de alţi analişti ai pieţei economice asiatice, care susţin că perspectivele economice ale Japoniei oferă oportunităţi investitorilor. Eric Chaney, economist şef al companiei Axa Group, declara în acest sens că: “pe termen scurt toată lumea este afectată dar analizele macroeconomice arată că firmele japoneze se vor relansa – aşa că dacă nu vrei să investeşti într-un sector anume – să cumperi acţiuni are logică, de aceea probabil că multe companii, inclusiv din servicii, ale căror acţiuni sunt subevaluate în prezent, vor deveni atractive".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite