Pericol în cel mai cald Paşte din istoria Marii Britanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul britanic a emis o „alertă " de sănătate, anunţând detectarea unui nivel ridicat de particule poluante numite "smog" (un amestec de ceaţă şi fum), care afectează sănătatea oamenilor, în principal plămânii.

Ministerul Mediului din Marea Britanie a anunţat vineri că există un grad foarte ridicat de poluare în Anglia şi Ţara Galilor. În aer s-au detectat valori cu mult peste media admisă şi este de aşteptat ca poluarea să persiste în aer şi în timpul sărbătorilor pascale.

Poluarea este cauzată de temperaturile calde şi de vremea stabilă, ca urmare a presiunii atmosferice ridicate. Persoanele care suferă de astm ar putea fi afectate de nivelul ridicat de poluare şi ar putea întampina dificultăţi respiratorii.

Ministerul britanic a sfătuit oamenii sensibili la substanţe poluante să nu facă mişcare în aer liber, după-amiaza. În plus, populaţia vizată este îndemnată să folosească maşina doar în cazuri de urgenţă, pentru a evita acumularea de gaze în exces.

Alerta vine înaintea celui mai cald weekend pascal din istoria Marii Britanii, cu temperaturi de 26 de grade Celsius, mai mari decât pe coastele spaniole, insulele greceşti sau în nordul Africii.

Se estimează că 18 milioane de maşini vor ieşi pe străzi în acest weekeed.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite