Avocatul „lovit“ de Băsescu are adeziune la PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu ar fi fost implicat într-un episod violent cu un avocat. Incidentul a avut loc în staţiunea Neptun-Olimp, unde Băsescu a fost apostrofat de un turist. Preşedinţia neagă că ar fi existat o agresiune fizică între acesta şi şeful statului.

Potrivit site-ului cotidianul.ro, avocatul bucureştean Dan Chitic, cazat la vila Uniunii Scriitorilor din Neptun, a fost pălmuit de preşedintele Traian Băsescu. Acesta se afla vineri seară, împreună cu soţia, pe aleea ce trece pe lângă Cireşica, terasa preferată de la mare a preşedintelui, când a avut altercaţia cu şeful statului.

Întrebat dacă are vreo legătură cu lumea politică, avocatul a precizat ieri-seară, la Realitatea TV, că, acum doi ani, a depus adeziune la organizaţia PNL sector 3, dar nu a cotizat la partid şi nu a participat la nicio şedinţă a filialei. Contactat de „Adevărul", liderul PNL Sector 3, Florin Alexe, a spus că nu-l cunoaşte pe Dan Chitic şi nu ştie dacă acesta este membru al filialei, dar va verifica în baza de date. Alexe a precizat însă că, potrivit statutului PNL, avocatul nu poate fi considerat membru atât timp cât nu şi-a plătit cotizaţia.

image

Pornind de la ultimele scandaluri din România, Eugen Chelemen se întreabă: "Să fie săltat şi Băsescu?"

Avocatul bucureştean Mircea Victor Daniel Chitic (33 de ani) a declarat pentru „Adevărul de Seară" Constanţa: „Mă plimbam pe aleea dintre restaurantul Cireşica şi vila Uniunii Scriitorilor cu soţia mea. Preşedintele ieşea de la Cireşica în acel moment. A luat-o prin dreapta maşinii, a deschis portiera pentru a intra soţia, după care a trecut prin spatele maşinii şi a deschis uşa, să intre. L-am văzut şi i-am strigat
«Să-ţi fie ruşine!». Preşedintele a ripostat şi mi-a zis: «De ce să îmi fie ruşine, dobitocule?» Eu i-am răspuns: «Pentru ce aţi făcut cu ţara asta». În acel moment, preşedintele a strigat la mine: «Eşti un dobitoc!», iar eu i-am răspuns: «Da, sunt un dobitoc că te-am votat prima oară». Replica lui a fost: «Eşti un dobitoc pentru că nu m-ai votat şi a doua oară». S-a uitat fix în ochii mei, iar apoi mi-a dat un dos de palmă fix în gură. S-a întors la maşină şi a plecat imediat. Doi SPP-işti au venit imediat către mine, m-au imobilizat de mâini şi de picioare. Şi-au făcut meseria şi au plecat civilizat".

Singurul martor al avocatului este soţia lui, Mihaela (38 de ani), agent imobiliar. „Nu a fost un incident nefericit, a fost un dos de palmă peste gură", a precizat soţia avocatului.

Preşedinţia neagă altercaţia fizică

Patronul Complexului Cireşica, Costel Mincă, neagă orice incident şi spune că Traian Băsescu a plecat de la terasă împreună cu soţia sa, iar afară a fost solicitat de oameni pentru poze. „A plecat înainte de ora 12.00, nu ştiu exact. L-am condus până la maşină. La plecare erau turişti în balconul terasei, care au putut vedea că nu a fost niciun incident", a declarat Costel Mincă.

Preşedinţia neagă faptul că s-ar fi produs vreo agresiune fizică între Traian Băsescu şi avocat, dar admite că a existat un incident. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, „o persoană cu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fără a exista însă un contact fizic între aceasta şi şeful statului".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite