Cum să vă feriţi de arsurile solare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orice expunere la soare mai mare de 20 de minute necesită folosirea unei creme cu factor de protecţie peste 16 Specialiştii dermatologi, citaţi de site-ul de sănătate iVillage, au

Orice expunere la soare mai mare de 20 de minute necesită folosirea unei creme cu factor de protecţie peste 16

Specialiştii dermatologi, citaţi de site-ul de sănătate iVillage, au realizat un ghid de expunere corectă la soare, adică fără să ne ardem pielea sau să facem insolaţie.

Ghidul conţine câteva sfaturi care, odată urmate, vă feresc de neplăcerile datorate unei expuneri excesive la razele solare.

1 Obişnuiţi-vă treptat cu temperatura de afară. În prima zi nu petreceţi mai mult de zece minute la soare, urmând ca treptat, în următoarele zile să prelungiţi timpul de expunere cu 10-15 minute.

2 Purtaţi haine din materiale uşoare şi pălării cu boruri mari, sau o umbrelă de soare. Pretejaţi-vă ochii purtând ochelari de soare.

3 Evitaţi realizarea exerciţiilor solicitante fizic pe vreme de caniculă. Mâncaţi alimente uşoare şi încercaţi să nu adormiţi când staţi la
soare.

4 Chiar dacă majoritatea dintre noi ştim că vara trebuie să consumăm cel puţin opt pahare de apă pe zi (doi - trei litri), peste jumătate din populaţie nu consumă mai mult de patru pahare de apă zilnic.

5 Folosiţi întotdeauna cremă cu factor de protecţie solară atunci când ajungeţi să vă expuneţi la soare mai mult de 20 de minute. Cremele sunt clasificate în funcţie de nivelul factorului de protecţie solară, care arată cât de eficiente sunt în filtrarea razelor ultraviolete (UV). Folosiţi produse cu factor de protecţie peste 16, iar în cazul copiilor apelaţi la cele cu factor 30 sau chiar 40. Aplicaţi crema cu 15-30 de minute înainte de expunerea la soare. Reaplicaţi crema la fiecare două - trei ore.

Potrivit unui studiu britanic, citat de "Daily Mail", multe dintre cremele împotriva ultravioletelor, existente pe piaţă nu oferă protecţia pe care o prezintă pe ambalaj. Ei au întocmit un clasament al celor mai eficiente creme.

Topul celor mai eficiente creme de protecţie

Nivea Sun Moisturising Sun Spray, cu factor 17 ;
Garnier Ambre Solaire Clear Protect, cu factor 18,7;
Asda Sun System, protecţie solară 18,9;
Boots Soltan Moisturising Sun Care Lotion, factor 15,2;
L'Oreal Solar Expertise Advanced Anti-Ageing Sun Protection Lotion, factor de protecţie 15,8.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite