The Guardian: Timişoara şi noua faţă urbană a României de după Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 20 de ani de la prăbuşirea unui regim, oraşele României par încă lagăre socialiste
La 20 de ani de la prăbuşirea unui regim, oraşele României par încă lagăre socialiste

A început în Timişoara. O săptămână de proteste au prăbuşit un regim, regimul lui Nicolae Ceauşescu. 20 de ani mai târziu, acelaşi oraş anunţă că în România există ceva mai mult decât tipicele blocuri gri, comuniste, scrie "The Guardian".

România urbană este greu de vândut pe plan turistic. Străinii care aleag Romnia pentru a-şi petrece vacanţa fac acest lucru fermecaţi fiind de mediul rural, unde mai pot fi zărite căruţele cu cai dispărute de ceva vreme din peisajul rural al Europei de Vest, sau de legenda contelui Dracula. Oraşele sunt, însă, mohorâte, gri şi împânzite de blocuri construite în cel mai pur stil sovietic. CLICK AICI pentru a vedea cum fac americanii bani cu un brand din Banat

Citţi şi:

The Guardian: „Timişoara şi noua faţă a României după Revoluţie“

Puţine sunt oraşele care arată schimbarea prin care a trecut România în cei 20 de ani de tranziţie mi bine ca Timişoara. Calificat drept "mica Vienă", oraşul de pe Bega, poate sta mândru alături de Cluj-Napoca, Sibiu sau Bucureşti pe lista atracţiilor urbane ale României, sunt de părere jurnaliştii britanici.

Printre atracţiile oraşului sunt menţionate preţurile mici atât la cazare, servicii sau evenimente culturale, clădirile ridicate în pur stil Habsburgic. precum şi tradiţionala pălincă.

CITEŞTE AICI cum vrea să transforme primăria din Timişoara malurile râului Bega în atracţie turistică


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite