Începe bătălia pentru malurile Begăi. Consiliul Local discută mâine proiectul pentru canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de consiliu de mâine are pe ordinea de zi mai multe proiecte importante. Printre ele Planul Urbanistic pentru malurile râului Bega, dar şi proiectul pentru staţia 9.000.000 de euro pentru compostarea deşeurilor vegetale.

Municipalitatea propune înfiinţarea pistelor de bicicletă pe ambele maluri ale Begăi, pe toată lungimea râului, cu sens dublu fiecare. Refacerea aleilor, a băncilor şi a iluminatului public este o altă prioritate a autorităţilor locale. De asemenea, noul plan urbanistic exclude cu desăvârşire construcţiile pe malul Begăi.

Proprietarii de baruri sunt încurajaţi să amenajeze terase, atât pe mal, cât şi pe apă. Renovarea malurilor râului Bega a stârnit deja interesul oamenilor de afaceri, dornici să investească la marginea râului. „E absolut natural ca malul Begăi să devină un centru de recreere pentru timişoreni. Interesul pentru afaceri va creşte aici”, a spus omul de afaceri Emil Cristescu după lansarea proiectului. Lucrările ar trebui să fie finalizate cel târziu în 2015.

Staţia de 9.000.000, un proiect controversat

Primăria mai vrea să pună în aplicare un proiect prin care deşeurile vegetale să fie mărunţite şi compostate. Procesul va avea două etape: depozitarea deşeurilor lângă CET-ul din Calea Şagului şi apoi transportul spre staţia propriu-zisă care va transforma crengile şi iarba în compost. După ce au mirosit ani de zile gunoiul Timişoarei, locatarii din cartierul Steaua-Fratelia sunt nemulţumiţi de un nou proiect cu gunoi în zona lor.

Telenovela ştrandul Termal continuă




După ce în şedinţa de luna trecută, aleşii locali au decis să scoată la licitaţie ştrandurile Termal şi Heaven, actualii chiriaşi şi-au exprimat nemulţumirea. Aceştia au făcut o plângere împotriva deciziei Consiliului Local, adresă ce va fi dezbătută mâine de consilieri.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite