Barcelona MVP !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona s-a impus cu scorul de 3-1 în faţa lui Manchester United și este noua campioană a Europei. Golurile catalanilor au fost marcate de Pedro (27), Messi (54), Villa (67). Pentru Manchester a înscris Rooney (34).

Parcurgând drumul către "Wembley", impresia generală era că celebrul bulevard "Las Ramblas" din capital Cataluniei se teleportase pe străzile Londrei. Intraţi pe mitica arenă britanică, celor 25.000 de fani blaugrana le-a picat cerul: căpitanul Puyol n-a putut să intre titular şi a fost înlocuit în centrul apărării de Mascherano. Semn rău? Pesemne că da, în primele 10 minute ale meciului celebra "tiki-taka" fiind pusă în practică doar de "diavolii" lui Ferguson. Mestecând gumă, scoţianul credea că găsise antidotul contra "monstrului" în faţa căruia cedase finala din 2009. Sir Alex s-a înşelat însă amarnic pentru că Barca a trecut la timonă pe nesimţite, iar ocaziile au început să curgă. Pedro a ratat-o pe prima, Villa a avut şi el două şuturi periculoase, Messi făcea ce voia pe teren, însă acelaşi "Pedrito" a băgat-o în aţe. Cum? Explicaţia e simplă: pe teren se afla şi "creierul" Xavi, care a găsit o pasă genială printre fundaşii lui United. La 0-1, „diavolii" simţeau că le fuge pământul de sub picioare şi Cupa din mâini. A fost de-ajuns însă o singură sclipire pe filiera Giggs-Rooney şi o mică eroare de arbitraj (galezul în ofsaid) pentru ca atacantul englez să arunce în aer partea „roşie" a stadionului. Egalitate la pauză, dar total împotriva cursului jocului.

image

Van der Sar, scos la „pensie"

United a revenit de la cabine tot fără minge. Cu trecerea minutelor, posesia şi iniţiativa aparţineau din ce în ce mai mult Barcelonei. Inevitabilul s-a produs cu două execuţii fantastice ale lui Messi şi David Villa, care i-au arătat lui Van der Sar „uşa" de ieşire din fotbal. Olandezul nu poate fi însă învinuit câtă vreme mult-lăudata apărare a lui Manchester a fost, practic, distrusă de perfecţiunea echipei lui Guardiola. Câştigătoarea Ligii era stabilită încă din minutul 70, iar fiesta putea începe. Întreaga noapte trecută în Trafalgar Square din Londra şi multe zile de-acum încolo în Catalunia.

Vezi aici filmul meciului: 

Partida s-a sfârşit. Barcelona este campioana Europei. 

Min. 90 - Schimbare la Barcelona: Pedro este înlocuit cu Affelay. 

Min. 90 - Iniesta îl încearcă pe Van der Sar cu un şut de la distanţă, dar portarul e pe post. 

Min. 86 - Schimbare la Barcelona: Puyol intră în locul lui D. Alves.

Min. 85 - Schimbare la Barcelona: Villa este înlocuit cu Keita. 

Min. 80 - Giggs ridică mingea pe lângă Villa, spaniolul atinge mingea cu mâna în careu, dar nu se dictează nimic.

Min. 75 - Schimbare la Manchester: Carrick este înlocuit cu Scholes. 

MIn. 70 GOOOL BARCELONA 3-1 - Manchester e în genunchi. Şut extraordinar al lui D. Villa, aproape de vinclul porţii lui Van der Sar. 

Min. 64 - Messi a fost foarte aproape de a înscrie un gol cu călcâiul, dar Fabio a scos cu riscul unei accidentări. 

Min. 55 - Un fan pătrunde pe gazon şi îi pune un fular la gât lui Messi. Meciul a fost întrerupt. 

Min. 53 - GOOOL Barcelona 2-1 Messi prinde un şut bun din marginea careului pe centrul porţii. Van der Sar a fost prins pe pas greşit. 

Min 52 - Bacelona a început în forţă, iar Dani Alves este aproape de gol. 

A început repriza secundă. 

Finalul primei reprize. 

Min 42 - Messi ratează şi el o ocazie mare. 

Min. 40 - Valencia primeşte cartonaş galben, pentru un fault la Messi. Din lovitură liberă, şi un schimb de pase în trei, Busquets nu a mai ajuns mingea exact în faţa porţii. O super fază, marca Barcelona. 

Min. 34 - GOOOOLLL MANCHESTER 1-1 Rooney reuşeste să egaleze, dar golul nu a fost regulamentar, deoarece Giggs, cel de la care atacantul a primti pasa, se afla într-o poziţie de ofsaid. Prima greşeală de arbitraj a meciului. 

Min. 27 GOLLLL Barcelona! Xavi i-a pasat lui Pedro, care a deschis scorul cu un şut de excepţie. 

Min. 20 - Villa are un alt şut bun, dar Van der Sar apără. 

Min. 17 - Manchester a început să joace defensiv, iar Bacelona are posesia. Villa are o altă ocazie mare pentru formaţia sa, cu o execuţie pericuolasă: şut de la 20 de metri. 

Min. 14 - Cea mai mare oazie a meciului: Xavi a centrat în careu, dar Pedro nu a nimerit cadrul porţii dintr-o poziţie ideală de gol. 

Min. 10 - Ferdinand l-a blocat bine pe Villa, care putea scăpa singur spre poarta lui Van der Sar. 

Min. 8 - Prima ocazie importantă a meciului: Valdes îl blochează pe Rooney, care scăpase singur spre poartă. 

Min. 7 - Hernandez primeşte o minge bună în marginea careului, dar se află în ofsaid. Atacantul şutează totuşi, dar peste poartă. 

Min 4 - Manchetser are o posesie mai bună. Fabio îl faultează pe Iniesta în preajma centrului terenului, iar englezii fragmentează bine jocul.

Partida a început

Barcelona fără Puyol.

Din echipa de start a lui Guardiola lipseşte Puyol, care s-a accidentat, acesta fiind înlocuit cu Mascherano. VEZI ECHIPELE DE START:

FC Barcelona: Valdes - D. Alves, Mascherano, Pique, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, D. Villa, Pedro. Antrenor: Josep Guardiola

Manchester United: Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidici, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Park - Rooney, Hernandez. Antrenor: Sir Alex Ferguson

Fanii Barcelonei l-au insultat pe Figo: "Mori!"
Fostul internaţional portughez Luis Figo a fost insultat de fanii formaţiei FC Barcelona la sosirea pe arena Wembley, pentru finala Ligii Campionilor cu Manchester United, informează As: "Figo, mori", i-au scandat fanii fostului jucător portughez, care intra pe Wembley în tribuna VIP.

Citiţi şi:

Finala Ligii Campionilor / Corespondenţă din Londra

Ferguson ştie cine va face diferenţa: "Chicharito va străluci"

Guardiola spune că mai rămâne un an la Barcelona

Cu câteva ore înainte de şocul catalano-britanic din această seară, cei de la Mastercard, sponsor al Ligii, au dezvăluit o cifră uluitoare: 369 de milioane de euro va fi impactul economic al celor 90 sau 120 de minute de fotbal de pe „Wembley". Cu aproape 18 milioane mai mult decât a produs Inter - Bayern anul trecut şi cu 60 peste finala din 2009, disputată tot între Barcelona şi United.

„Diavolii", cu trenul la teatru
Meciul pierdut în faţa echipei lui Guardiola la Roma (0 -2) l-a „măcinat" cumplit pe Sir Alex Ferguson în ultimii doi ani. „Ştiu unde am greşit!", a spus în dese rânduri legendarul manager al lui United. Dincolo de aspectele tehnico-tactice, Ferguson a încercat să-şi ţină „diavolii" cât mai uniţi. De aceea a ales să facă deplasarea la Londra cu trenul, iar joi seară i-a scos pe Giggs, Rooney şi compania la o piesă de teatru în oraş. Comparativ cu confruntarea de pe „Olimpico", marele absent e Cristiano Ronaldo.

Firma Nike va scoate porofituri enorme de pe urma meciului

„Fără el, jucătorii lui United au devenit mai puternici şi mai responsabili, dându-şi seama că nu mai depind de un singur campion", a atenţionat Johann Cruyff, tehnicianul „Dream-Team"-ului cu care Barcelona a câştigat primul trofeu suprem din istoria clubului catalan. În 1992, chiar pe „Wembley"-ul nerenovat, cu golul decisiv al lui Koeman! Paradoxal, bătrâna arenă londoneză a găzduit şi primul succes major în Europa al grupării din Manchester, în 1968, pe vremea lui Bobby Charlton.

Securitate maximă la finala Ligii de Londra. 

Din punct de vedere al statisticii, United poate sta liniştită pentru că Leo Messi nu va înscrie. N-a făcut-o niciodată pe pământ englez, deşi a jucat de şapte ori în tricoul Barcelonei şi o dată cu naţionala Argentinei. Messi rămâne însă de temut prin prisma celor 52 de goluri date în acest sezon în toate competiţiile. Sud-americanului nu-i va fi uşor să desfacă lacătul defensiv al lui Ferguson: United este echipa cu cele mai puţine goluri primite (4) în stagiunea 2010-2011 a Ligii. Aşadar, forţă fizică, disciplină şi viteză (atenţie la „Chicharito" Hernandez, un Speedy Gonzalez modern!) contra „tiki-taka" (Xavi şi Busquets sunt singurii care au depăşit 1.000 de pase reuşite în sezonul în curs al Ligii).

3.000 de euro un bilet la „negru"

Trofeul Ligii Campionilor   Foto: reuters



Biletele la finală au fost de mult timp epuizate. Cu toate acestea, unii au vrut să facă o afacere prin vânzarea la negru a tichetelor, acestea ajungând la preţuri de peste 3.000 de euro! UEFA şi Comitetul de Organizare au anunţat că toţi spectatorii care vor intra la meci vor fi controlaţi, inclusiv în ceea ce priveşte identitatea acestora.

Prime de victorie colosale

Conducerea Barcelonei a anunţat că Messi şi compania vor încasa 800.000 de euro de jucător. Jumătate din această sumă o au promisă şi jucătorii de la Manchester United, însă în cazul lor se va ţine cont şi de contribuţia pe care au avut-o la realizarea „dublei" campionat - Liga Campionilor.

"United este incredibil de puternică. Seamănă cu Real Madrid. Este o echipă de travaliu şi este dificil să o dobori."
Pep Guardiola
antrenor Barcelona

"Barcelona a crescut în joc faţă de finala din 2009. Noi trebuie să tragem învăţăminte de pe urma eşecului de acum doi ani."
Edwin Van der Sar
portar Manchester United

image
image
image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite