Prizonierul din Florenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu-şi găseşte echipă în afara Italiei, Adrian Mutu, care ieri a împlinit 32 de ani, va rămâne la Fiorentina. Nu va mai juca însă până la expirarea contractului său, adică în vara lui 2012. Oficialii grupării „viola“ vor să-i aplice o corecţie severă jucătorului român. Între timp, pentru Mutu varianta Galatasaray a revenit în actualitate. Cel puţin în presa turcă!

Citiţi şi: Mutu: "Am fost constrăns să intru în război cu Fiorentina"

„În ultimul an, Fiorentina a înaintat Colegiului Arbitral zece plângeri faţă de comportamentul lui Mutu. Niciuna dintre acestea n-a fost aprobată în unanimitate", a declarat Paolo Rodella, avocatul lui Mutu, în urmă cu două zile la conferinţa de presă susţinută alături de Ioan Becali. Menţiunea acestuia a venit ca urmare a deciziei clubului toscan de a înainta o a unsprezecea cerere către Colegiul Arbitral, prin care solicită amendarea jucătorului, ca rezultat al ultimelor disensiuni dintre acesta şi club.

Lovitură de teatru însă! Conform site-urilor de casă ale echipei, conducerea grupării „viola" joacă la două capete şi are „spatele asigurat" în cazul unui nou răspuns nefavorabil din partea colegiului. Desigur, dacă va primi undă verde, îi va aplica românului o amendă usturătoare, dar îşi va face şi singură dreptate. Cum? În cazul în care Mutu nu-şi găseşte o echipă în străinătate, ordinul preşedintelui Della Valle este clar: „românul trebuie dat de exemplu, va rămâne la echipă până la expirarea contractului (încă un an şi jumătate), dar nu va mai juca vreun minut în tot acest timp". Bineînţeles, jucătorul îşi va primi banii din contract, dar va încheia socotelile cu Fiorentina la aproape 34 de ani, fără jocuri în picioare şi cu prea puţine echipe dispuse să-i mai acorde o şansă.Chiar dacă nu de anvergura loviturii date de Chelsea, cea primită de român de la Fiorentina ar fi, cel mai probabil, şi una de graţie!

Mihajlovici: „Nu-mi mai trebuie jucători ca Mutu"

La conferinţa de presă de ieri, antrenorul Sinişa Mihajlovici nu a oferit prea multe detalii privind viitorul lui Mutu, dar a fost categoric. „Din câte ştiu eu, a fost suspendat pentru zece zile. Este prea devreme să spun altceva, dar eu personal nu mai vreau jucători ca Mutu la echipă", a spus sârbul. Mihajlovici a mai spus că vineri, Mutu a venit la stadion să-i ureze felicitări cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vechi, dar a negat că s-ar fi „îmbrăţişat şi pupat" cu acesta, cum s-a vehiculat în presă.Tot ieri, Fiorentina a anunţat că-l dă în judecată pe Ioan Becali pentru calomnie.

Mutu: „Am fost constrâns să intru în „război"

Potrivit cotidianului „La Nazione", Adrian Mutu le-ar fi spus prietenilor săi din Florenţa că a fost constrâns să intre în „război" cu Fiorentina. „Briliantul" ar fi cinat vineri seară alături de Giovanni Becali şi preşedintele celor de la Cesena, Campedelli, care îl vrea la echipa sa. 

Presa turcă: „Au semnat prin fax"

Cum un transfer în Italia nu este agreat de conducerea Fiorentinei, deşi la coadă stau Cesena, Bologna, Inter, Juventus sau Lazio, Mutu se poate salva doar cu un transfer în străinătate. Conform turkspor.net, românul negociază cu Galatasaray: „Semnăturile s-au dat prin fax. Mutu nu se va alătura echipei în cantonamentul din Antalya, ci va veni la Istanbul luni sau marţi".Jucătorul ar urma să primească un milion de euro până la vară, după care va avea un salariu de două milioane de euro anual şi va mai lua 15.000 de euro pentru fiecare meci.

"O să fac o cerere să fiu reintegrat. Trebuie să ştiu ce fac, ori continui la Fiorentina, ori plec. Vreau să rămân la Fiorentina. Dacă nu se mai poate, atunci găsim alte soluţii."
Adrian Mutu atacant Fiorentina

"Le vom cere celor de la Fiorentina să-i dea lui Mutu antrenor personal şi preparator fizic, terenul să nu fie denivelat. La 32 de ani, Mutu va semna contractul vieţii."
Ioan Becali fost agent FIFA

"Nu e adevărat că Mutu n-a fost convocat pentru meciul cu Bologna. El a fost cel care a decis să plece fără să dea explicaţii."
Sinişa Mihajlovici antrenor Fiorentina

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite