Plăteşte pentru greşelile vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Visul lui Mutu era să ajungă la fel de cunoscut ca Beckham
Visul lui Mutu era să ajungă la fel de cunoscut ca Beckham

Scandalul dopajului este ultimul dintr-o serie lungă de ieşiri în decor care au compromis cariera lui Mutu, considerat odată „noul Hagi“. Şi-a sfidat antrenorii, inclusiv pe Dobrin, a consumat droguri, a avut o viaţă haotică, iar acum s-a dopat. Iată „realizările“ de până la 31 de ani ale celui poreclit Briliantul.

De-a lungul carierei, Adrian s-a certat cu aproape toţi antrenorii pe care i-a avut, indiferent de nume. Pe vremea când evolua în Trivale, în august 1998, fotbalistul a încercat să-l umilească chiar pe marele Dobrin, refuzând schimbarea în timpul unui meci cu Steaua!

Mai citeşte şi:

Şi-a recunoscut vina şi a renunţat la proba B

„Cine eşti tu, mă, să mă schimbi pe mine?", a fost replica auzită de întreaga bancă tehnică a piteştenilor şi recunoscută ulterior de regretatul Dobrin. Venirea lui José Mourinho la Chelsea n-a fost de bun augur pentru Mutu, întreg scandalul „Cocaina" pornind de la faptul că „Briliantul" nu i-a arătat nicio urmă de respect celui poreclit The Special One.

Nici ultimii trei selecţioneri nu l-au putut ţine în frâu. În timpul mandatului lui Iordănescu, înaintea unui meci cu Macedonia, contând pentru calificările la CM 2006, jucătorul a fugit din hotelul unde era cazată echipa naţională şi a petrecut într-o discotecă.

Alt episod şocant: la un antrenament, văzând că Mutu nu-i ascultă deloc indicaţiile, „Generalul" s-a aşezat în faţa mingii cu care atacantul voia să tragă la poartă. „Dă-te, bre, din faţa mea! Nu vezi că dau la poartă?!", i-a strigat însă Adrian, lăsându-şi coechipierii cu gura căscată.

În timpul turneului din Statele Unite, „Briliantul" s-a certat şi cu Victor Piţurcă, pe care l-a ameninţat, prin intermediul secundului Iovan: „Vă dau afară pe toţi dacă mă enervaţi!". De asemenea, Răzvan Lucescu a simţit şi el pe pielea lui cum e să ai de-a face cu Mutu, episodul Novi Sad fiind deja arhicunoscut.

Bătăuş de ocazie

Celebrul caz "Ospătarul de la Rex", când în camera de hotel a fotbalistului a fost „judecat" şi „pedepsit" chelnerul Gigi Grosu, reprezintă o altă pată neagră pentru Adi. Scandalul a pornit pe o terasă din centrul oraşului, după ce fotbalistul i-a adresat chelnerului injurii, iar acesta din urmă a replicat, folosind apelativul "drogat".

Mai nou, Mutu a fost acuzat în Italia de lovirea unui cetăţean libanez, incident în urma căruia victima s-a ales cu şapte zile de spitalizare. Mutu i-a ameninţat cu bătaia şi pe fraţii Becali, când era în conflict cu ei. „Victor a primit un mesaj de la Adi care sună aşa: «Bă, limbutule, tot aşa tare în gură eşti şi de faţă cu mine?». Păi el vrea să se facă mafiot sau fotbalist?", a povestit Giovani la vremea respectivă.

Neserios în viaţa de zi cu zi

Până să se împace cu fraţii Becali, Mutu era acuzat mereu de Gigi Becali pentru că a „uitat" să-i înapoieze o datorie destul de mare. „I-am dat 200.000 de dolari când era la Londra şi avea necazuri. El mi-a dat banii cu ţârâita înapoi, câte 20.000, dar tot au mai rămas 75.000", a dezvăluit latifundiarul.

Viaţă amoroasă agitată

Cunoscut ca un adevărat "latino lover", atacantul Fiorentinei s-a făcut remarcat şi prin numeroasele relaţii amoroase pe care le-a avut până la 31 de ani. Prin patul său au mai trecut, pe lângă Alexandra şi Consuelo, cele două femei care au reuşit să-l ducă la altar, şi nume ca Laura Andreşan, Diana Munteanu,  Kitty Cepraga, Moran Atias, Aida Yespica şi Anca Nicolae.

Gheară: „E foarte încăpăţânat"

Faptul că Mutu e un rebel nu mai este un secret pentru nimeni. Naşul său, Nicu Gheară, omul cu care jucătorul a răcit relaţiile, a confirmat şi el faptul că atacantul este un caracter dificil. „Adi e o persoană rebelă, trebuie controlat în permanenţă. E foarte încăpăţânat şi face mereu doar ce vrea el. Îl sunam mereu şi se plângea că prea îl bat la cap ca pe un copil, dar eu îl ştiam prea bine şi de-aia îl sunam. Eu nu am vrut să câştig niciun leu de pe urma lui, am vrut ca el să joace la nivel înalt", a explicat Gheară.

"La ce caracter are, mă aştept la orice de la Mutu, şi la cocaină, şi la haşiş, şi la heroină. E un fotbalist foarte bun, dar fără minte."
Gigi Becali
patron Steaua

"Probabil că Mutu ţinea o cură cu aceste pastile, de vreme ce a ieşit aceeaşi substanţă de două ori. Oricum, e problema Fiorentinei."
Victor Becali
agentul lui Mutu

"Faptul că a ieşit pozitiv de două ori cu sibutramină e în avantajul lui Mutu. Testul al doilea demonstrează că el ţinea o cură de slăbire."
Gheorghe Popescu
fost internaţional

"Mutu nu are pic de grăsime. Are numai fibră pe el. De ce ar vrea să slăbească? Sper că va ieşi basma curată. România are nevoie de el!"
Florin Prunea
fost internaţional

Mu-Two! A ieşit pozitiv şi la un al doilea test

Adrian riscă să-şi încheie cariera prematur  Foto: Afp

Adrian riscă să-şi încheie cariera prematur

Ziua şi testul pozitiv pentru Adrian Mutu! Dacă ieri a ieşit la iveală că după partida Fiorentina - Bari de la data de 10 ianuarie în corpul atacantului au fost găsite urme de sibutramina, ieri, „Briliantul" a primit o nouă lovitură.

CONI (Comitetul Olimpic Internaţional Italian) a anunţat că analizele românului au ieşit pozitive la dopaj şi după meciul dintre Fiorentina cu Lazio care a avut loc la data de 20 ianuarie! Substanţa depistată? Din nou sibutramina!

Italienii l-au „mirosit"

Faptul că Mutu a fost supus la două controale în doar zece zile demonstrează că el se afla în vizorul italienilor. Această variantă a fost confirmată de mai mulţi oameni.

„E foarte grav că Mutu a fost prins de două ori într-un interval scurt de timp. Înseamnă că cei de la CONI au ştiut deja de rezultatul din 10 ianuarie şi l-au testat din nou ca să vadă dacă substanţa persistă. Mutu a fost monitorizat", a spus Graziela Vâjială, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping.

"În Italia, la un control de rutină antidoping, federaţia trage doi jucători la sorţi, iar CONI numeşte alţi doi. CONI l-a numit de două ori pe Mutu, ceea ce confirmă că el era suspectat de dopaj", a declarat şi fostul tehnician al Stelei, Massimo Pedrazzini.

Putea scăpa doar cu trei luni de suspendare

Rămâne de văzut dacă această noua lovitură va complica situaţia lui Mutu. Înainte de anunţul de ieri al celor de la CONI, fotbalistul de 31 de ani primise o rază de speranţă chiar din partea italienilor.

Giuseppe Capua, preşedintele Comisiei Federale Antidoping, a lansat o ipoteză optimistă, în urma căreia românul ar putea scăpa chiar ieftin!

„Aspectul pozitiv al acestei situaţii este că nu putem vorbi de o recidivă. Controlul efectuat în Anglia, care a dus la suspendarea lui Mutu din 2004, a fost comandat de club, astfel neavând aceeaşi relevanţă legală cu cea din Italia. Deoarece natura legală a celor două controale este diferită, pedeapsa va fi una mai mică. Cred că undeva în jurul a trei luni", a declarat Capua.

"Mutu a ieşit pozitiv şi la un alt test? Atunci, nu mai are scăpare! Cariera lui este ca şi terminată."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Din cauza lui, Lazio vrea rejucarea meciului din Cupă

Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină şi în urma probelor prelevate la finalul meciului cu Lazio din cupă, în care Fiorentina a câştigat cu 3-2 şi în care românul a reuşit o „dublă".

După scandalul dopajului, lazialii cer rejucarea partidei! Având în vedere că „Briliantul" a ieşit pozitiv şi la sfârşitul unui alt meci în care a înscris, cel cu Bari din Serie A, reuşitele sale din 2010, şapte în total, sunt cele mai controversate din cariera sa.

Pilulele conţineau sibutramină

Pastilele de slăbit pe care le folosea Rodica Mutu, mama lui Adrian, se numesc SuperSlim şi se pot găsi în farmaciile naturiste sau pe siteuri de tipul www.superslimpastile.ro, www.superslimromania.ro.

Fotbalistul, care este cufundat într-o tăcere absolută, lua constant capsule de slăbit cu aspect foarte asemănător, recunoscând asta în faţa conducerii clubului şi a impresarilor săi.

Este interesant faptul că firma care comercializează SuperSlim poate fi accesată doar la nişte telefoane mobile de centrală, unde operatoarele refuză să dea orice fel de detalii despre adresă sau patronat.

Conform prezentării, capsulele - care sunt importate din China - sunt pline cu extracte naturale din tot felul de fructe, rădăcini şi nuci şi au beneficii la greu, fără efecte adverse în afara unei posibile uscăciuni a gurii.

Alt aspect ciudat constă în faptul că dacă aduni suma procentelor anunţate ca fiind naturale totalul nu dă 100%, iar restul de excipienţi nu sunt menţionaţi.

Capsulele SuperSlim au fost însă retrase de pe piaţă în vara trecută, în unele judeţe, după ce erau vândute ca supliment alimentar în loc de medicament tocmai pentru că ele conţineau sibutramină şi nu aveau avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Contraindicaţiile recunoscute pe siteuri de firmele-fantomă sunt cam aceleaşi cu ale substanţei găsite în corpul lui Mutu şi cuprind copiii, gravidele, bolnavii de inimă, rinichi, diabet şi hipertensivii.

Chivu: „Cred că a nimerit greşit pastila"

Cristi este îngrijorat pentru prietenul său   Foto: Florin Chirică

Cristi este îngrijorat pentru prietenul său

Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, nu crede că Mutu a luat intenţionat pastile ce conţineau sibutramină.

„Adi a fost dintotdeauna obsedat de siluetă. Ştiu că lua mereu pastile ca să meargă des la toaletă, să-şi menţină supleţea. Şi probabil că acum a nimerit pastila greşită. Nu cred însă că a fost o chestie voită", a spus Chivu. Apoi a completat:

„Eu am participat la nenumărate şedinţe medicale în Italia, unde ni s-a explicat că există riscul real ca, într-un flacon cu 60 de pastile permise dintr-un medicament oarecare, nedopant, să scape de pe banda de ambalare una sau două cu depuneri de substanţe interzise de la alte produse. De aceea, ni s-a recomandat să nu luăm absolut nimic fără avizul medicului. Probabil că Adi n-a ţinut cont de această sugestie. Eu, de exemplu, şi când îmi dau cu gel de păr duc prospectul doctorului să‑mi confirme că e OK", a spus Chivu.

„Câinii" îl susţin

Dinamoviştii sunt şi ei alături de atacantul în vârstă de 31 de ani. „Cristi Borcea ştiu că îl aşteaptă să vină la Dinamo şi la 35-36 de ani, dar ca sportiv e greu să te antrenezi singur. El a zis că vrea să se retragă de aici, dar eu sper să ia minimum de pedeapsă şi să scape cât mai ieftin. O să îi trimit un mesaj de încurajare, el ştie cel mai bine ce are de făcut", a spus Marius Niculae, fost coechipier al „Briliantului" în „Ştefan cel Mare" şi la prima reprezentativă.

Şi-a recunoscut vina şi a renunţat la proba B

Adrian Mutu a luat, aseară târziu, o primă decizie în scandalul dopajului al cărui „erou" este. Site-ul Fiorentinanews.com a dezvăluit că românul va renunţa la dreptul său la contraexpertiză de care beneficiază toţi sportivii care sunt prinşi în urma unor controale antidoping.

Ce înseamnă acest lucru? Atacantul Fiorentinei admite că a folosit o substanţă interzisă, îşi recunoaşte vina, şi va colabora cu cei care anchetează cazul său, în speranţa că va primi o pedeapsă cât mai blândă .

„Faptul că Mutu nu va cere efectuarea unei probe B ar putea fi apreciat drept pozitiv şi ar putea cântări mult la audierile de la comisia antidoping", au comentat cei de la Fiorentinanews.com.

„Mutu este dărâmat"

Preşedintele grupării "viola" a avut, aseară, o prima reacţie faţă de "Cazul Mutu". "Suntem alături de Adrian. Băiatul a fost neatent, a înţeles imprudenţa pe care a comis-o şi noi nu suntem supăraţi pe el. Trebuie să-l sprijinim în aceste momente fiindcă este distrus!", a declarat Andrea Della Valle.

Acesta a admis că formaţia sa se confruntă şi cu o altă problemă, aceea de a găsi un înlocuitor pentru atacantul de 31 de ani, cât timp acesta va lipsi de pe teren: „Trebuie să vedem ce facem pe piaţa transferurilor, dar echipele italiene nu sunt dispuse să ne dea jucători precum Mutu. Nu e o problemă de buget, dar, pur şi simplu, este foarte greu să găsim până luni, când se va încheia perioada de achiziţii, un fotbalist de valoarea lui Adrian".

"Iminenta suspendare a lui Mutu este o adevărată tragedie sportivă pentru Fiorentina! Nu ştiu dacă cei de la club vor reuşi să găsească un înlocuitor."
Pierpaolo Bisoli
antrenor Cesena

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite