Clubul îl susţine pe Mutu, iar specialiştii analizează efectele sibutraminei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu a fost găsit pozitiv la un control anti-doping şi riscă o suspendare cuprinsă între unu şi patru ani
Mutu a fost găsit pozitiv la un control anti-doping şi riscă o suspendare cuprinsă între unu şi patru ani

După depistarea unor urme de sibutramină în probele prelevate de la fotbalistul român Adrian Mutu, mass-media din Italia a prezentat în detaliu reacţiile şi posibilele implicaţi ale acestui caz, precum şi efectele pe care le are substanţa suspectă.

După consternarea iniţială, reprezentanţii clubului Fiorentina au venit cu o primă reacţie, un comunicat în care anunţă că au încredere în Mutu şi doresc clarificarea acestui caz.

''Referitor la anunţul privind depistarea sportivului Adrian Mutu pozitiv la sibutramină, medicament împotriva foamei, pentru a demonstra dezaprobarea faţă de folosirea oricărei substanţe interzise de regulamentele antidoping, dar având încredere şi în bunele intenţii ale sportivului, vom încerca să se facă lumină cât mai curând în acest caz”
, se arată în comunicatul preluat de publicaţiile din Italia.

Fiorentina are încredere în Mutu

Mutu a fost găsit pozitiv la un control anti-doping / Ce spun Becali, Nicu Gheară, Marica, Lupescu, Ilie Năstase

Şi poziţia medicului Fiorentinei, Paolo Manetti, a fost clară şi concisă: ”Noi nu administrăm medicamente interzise fotbaliştilor noştri”.

”Acest medicament este un stimulent care reduce nivelul senzaţiei de foame, din aceeaşi familie ca şi amfetaminele. Efectele colaterale sunt foarte grave, în principal asupra presiunii arteriale, care creşte foarte mult. În plus, creşte riscul apariţiei unor probleme cardiovasculare”, a explicat Luciano Caprino, specialist în farmacologie de la Universitatea La Sapienza din Roma.

Corriere dello Sport explică de ce Adrian Mutu riscă între un an şi patru ani de suspendare.

”Este depistat pozitiv pentru a doua oară. În noul cod antidoping a fost introdus un tabel pentru corelarea sancţiunilor în caz de recidivă. Conform acestui tabel, Mutu riscă între un an şi patru ani de suspendare”, scrie Corriere dello Sport.

Analizele de laborator efectuate pe probe recoltate în 10 ianuarie, la finalul partidei dintre Fiorentina şi Bari, au relevat urme de sibutramină, un stimulent care anulează senzaţia de foame.

La ce foloseşte sibutramina?

Mutu a fost unul dintre cei patru fotbalişti, câte doi de la fiecare echipă, selectaţi pentru testul antidoping la finalul meciului din 10 ianuarie, în care a marcat şi un gol, scrie Agerpres.

Întrucât este recidivist, mai având la activ o suspendare de şapte luni pentru consum de cocaină, primită în 2004, pe când evolua la Chelsea, fotbalistul român riscă între un an şi patru ani de suspendare din toate competiţiile, conform reglementărilor internaţionale.

Citește și:

Mutu, pozitiv la un control antidoping! / Atacantul român a fost suspendat temporar de la Fiorentina

Rodica Mutu: "Am vorbit cu Consuelo şi era distrusă"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite