Mutu, pozitiv la un control antidoping! / Atacantul român a fost suspendat temporar de la Fiorentina - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul român al Fiorentinei a fost găsit pozitiv după meciul Fiorentina - Bari de la 10 ianuarie cu substanţa sibutramină, un stimulent care anulează efectele foamei.

CITIŢI ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ A ZIARULUI DE MÂINE CE RISCĂ MUTU DUPĂ ULTIMA SA ISPRAVĂ ŞI CE ALTE CAZURI DE DOPAJ AU EXISTAT ÎN FOTBALUL MONDIAL!

UPDATE Mutu a fost suspendat temporar de Fiorentina. Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, a fost suspendat temporar până la efectuarea contraexpertizei, informează site-ul firenzeviola.it.

"Briliantul" riscă o suspendare de la 1 la 4 ani, fiind recidivist după scandalul "Cocaina" de la Chelsea.

În meciul Fiorentina - Bari, încheiat cu scorul de 2-1, Adrian Mutu a marcat un gol, acesta fiind primul dintr-o serie de 7 goluri în 5 partide consecutive.

Mutu, la al doilea test antidoping pozitiv / Reacţia presei internaţionale

"Sunt şocat, nu mă aşteptam la aşa ceva" - Pantaleo Corvino, director sportiv Fiorentina.

Vezi aici rezumatul meciului în care Mutu a jucat dopat

Becali anunţă că are o ofertă tentantă pentru Kapetanos

Citeşte ce spune Gigi Becali despre acest nou scandal în care este implicat Mutu

Vezi aici performanţele sportive ale lui Adrian Mutu

Vezi ce a spus Corvino, oficialul Fiorentinei

Fiorentina îl sprijină pe Mutu.

Gheară către Mutu: 'Mi-ai făcut multe prostii mie'

Citeşte ce a spus Nicu Gheară, naşul lui Mutu despre acest caz

Vezi aici VIDEO "Fenomenul" Adrian Mutu

Citeşte şi despre alte cazuri de dopaj

image

Marica nu crede că Mutu s-a dopat

Lupescu este şocat!

Citeşte aici în ce scandaluri a mai fost implicat Mutu în ultima vreme

Citeşte şi ce spune Giovani Becali despre Adrian Mutu

Citeşte ce a spus Victor Becali despre Mutu

Medicamentele cu sibutramina, interzise in Dolj!!!

Farmaciile din Dolj au stopat comercializarea medicamentelor pentru slăbit care conţin sibutramină, o substanţă care poate provoca accidente cardio-vasculare şi chiar infarct.Este vorba de un ordin al Agenţiei Europene pentru Medicamente căruia noi ne-am conformat.  Astfel, am oprit de la comercializare toate medicamentele care conţin sibutramina”, a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor Dolj, Elena Călin.

Daniel Nazare

Comentariu-Daniel Nazare: Trişorul Mutu? La revedere!

image

Comentariu-Vlad Epurescu: Mutu? Ce praf…

Ce este SIBUTRAMINA?

Sibutramina este substanta activa care se gaseste in medicamentele de slabit care inhiba apetitul. Aceasta afecteaza practic doi neurotransmitatori de la nivelul creierului: noradrenalina si serotonina. Neurotransmitatorii sunt niste substante chimice, depozitate in celulele nervoase si sunt implicati in transmiterea mesajelor acestea (ei sunt eliberati din celula nervoasa cand mesajul este transmis, dupa care sunt reabsorbiti de aceasta).

Asadar, sibutramina previne reabsorbtia, inapoi in celulele nervoase, ale celor doi neurotranmitatori (noradrenalina si serotonina) care sunt responsabili de o serie de procese la nivel cerebral, printre care si moderarea starii de spirit. Practic, sibutramina ajuta la reducerea greutatii corporale prin cresterea cantitatii de noradrenalina si serotonina care actioneaza liber la nivelul creierului, adica va induce senzatia de satietate in timp ce se consuma alimente in cantitati mici.

Acest medicament este prescris doar pentru persoane care nu au avut rezultate corespunzatoare prin folosirea metodelor conventionale de slabire: dieta si exercitiu fizic regulat. Daca este totusi recomandat de medic, dieta si efortul fizic sunt parte obligatorie din procesul de slabire.

Anunţul oficial al Comitetului Naţional Olimpic Italian (CONI):

„Rezultatul examinărilor efectuate la laboratorul din Roma a fost unul pozitiv. În primele mostre prelevate au fost găsite urme de metaboliţi de sibutramină pentru Adrian Mutu, substanţă raţionalizată de Federaţia Italiană de Fotbal. Controlul a fost efectuat prin dispoziţia Comitetului de Control Antidoping, la finalul partidei de campionat dintre Fiorentia şi Bari, de la data de 10 ianuarie 2010”

A consumat cocaină în 2004!

Adrian Mutu a fost concediat de Chelsea în octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, jucătorul român fiind ulterior suspendat de federaţia engleză, pe o perioadă de şapte luni. După expirarea suspendării, Mutu a semnat un contract cu echipa italiană Juventus Torino, de unde s-a transferat apoi, în 2006, la actuala sa formaţie, Fiorentina. Pe 7 mai 2008, în urma demersurilor făcute de Chelsea, Camera pentru Rezolvarea Disputelor din cadrul FIFA a decis ca Mutu să plătească clubului londonez suma de 17.173.990 drept despăgubiri pentru rezilierea contractului, decizia fiind confirmată de TAS pe 31 iulie în 2009.

Adrian Mutu

Cum a primit Mutu vestea?

La ora 16.10, atunci când oficialii Fiorentinei au aflat vestea, jucătorii Fiorentinei se aflau la antrenamentul de după-amiază condus de antrenorul Cesare Prandelli. Cei care l-au informat pe Adi Mutu au fost doctorul echipei, Manetti, şi managerul Roberto Ripa. Siteul fiorentina.it scrie că jucătorul român, surprins, a părăsit imediat terenul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite