„Cadou“ pentru Borcea: Andone la ŢSKA Sofia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andone l-a sunat pe Florentin Petre pentru a-i cere detalii despre noua sa echipă
Andone l-a sunat pe Florentin Petre pentru a-i cere detalii despre noua sa echipă

Chiar de ziua sa, preşedintele executiv al roş-albilor spera să-l convingă pe Andone să preia Dinamo. „Fălcosul“ însă n-a mai aşteptat şi, îndrumat de Ioan Becali, a ales să meargă la Sofia. Ezitările dinamoviştilor de a bate palma cu tehnicianul de 49 de ani i-au costat scump! Antrenorul care a adus un titlu, două cupe şi o Supecupă în „Groapă“ a plecat în Bulgaria.

Ziua de ieri trebuia să fie una perfectă pentru Cristi Borcea. Preşedintele executiv al roş-albilor pusese la cale un plan gândit până la cele mai mici amănunte.

Mai citiţi şi:

Hotelul lui Borcea a fost păzit de jandarmi

Dinamovistul Kone nu a făcut deplasarea în Poiana Braşov

Cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani, şeful „câinilor" a organizat o megapetrecere, unde spera să-şi îndeplinească două obiective: 1. Împăcarea lui Neţoiu cu Badea şi cooptarea primului în acţionariat. 2. Semnarea contractului cu Andone şi instalarea sa pe banca tehnică. Spre dezamăgirea sa, Borcea a ratat ambele ţinte!

Sătul de vorbe şi dezamăgit de şicanele cuplului Dinu - Ţălnar, „Fălcosul" a dat curs uneia dintre cele patru oferte pe care le avea. De altfel, încă de marţi, Ando îi transmisese bunului său prieten, Nicolae Badea, că refuză propunerea roş-albilor. De atunci, până ieri, antrenorul s-a aflat în tratative cu două formaţii din Ucraina şi cu campioana Arabiei Saudite, Al-Ittihad Jeddah. Surpriza însă a venit din altă parte.

Hagi şi Piţurcă au refuzat

Aflaţi în căutarea unui înlocuitor pentru Luboslav Penev, cei de la ŢSKA Sofia s-au orientat spre variante din România. Prin intermediul lui Ioan Becali, bulgarii i-au abordat mai întâi pe Hagi şi pe Piţurcă. Totuşi, Giovani le-a transmis oficialilor formaţiei sofiote că cei doi nu încep negocierile pentru un salariu sub 800.000 de euro, mult peste posibilităţile celor de la ŢSKA. Tot Becali a fost cel care le-a dat soluţia bulgarilor: „Luaţi-l pe Andone. E un antrenor foarte bun şi e şi liber de contract".

Gestul fostului preşedinte executiv al „câinilor" este unul surprinzător, având în vedere că, în 2005, pe când era la Dinamo, Giovani a făcut presiuni ca Ando să fie demis, deşi echipa era pe primul loc!

La Sofia, Andone va lucra cu doi fotbalişti români: Florentin Petre şi Daniel Pancu. Aceştia au semnat recent cu formaţia care la finalul turului se află pe locul 2 în campionat, cu 31 de puncte din 15 meciuri. Litex Loveci e lider cu 35 de puncte.

Îl ia şi pe Zicu la ŢSKA?

Totuşi, sunt şanse mari ca şi un alt român să ajungă la ŢSKA. Este vorba de Ianis Zicu, fotbalistul care, tot prin intermediul lui Ioan Becali, le-a fost propus bulgarilor. Zicu este dornic să plece din „Groapă", iar acţionarii s-ar bucura să scape şi ei de salariul său de 200.000 de euro pe an.

ŢSKA Sofia e Steaua Bulgariei

Anul înfiinţării: 1948.

Stadion: Balgarska Armia (22.000 de locuri).

Porecle: „Roşii", „Militarii".

Palmares: 31 de titluri naţionale, 19 Cupe ale Bulgariei.

Principalii jucători: Pancu, Fl. Petre (români), Marquinhos, Michel Platini (brazilieni), Mitreski (macedonean), Yancev, Mancev, Stoianov (bulgari).

Sezonul 2009-2010: Locul 2 în campionat, la 4 puncte de liderul Litex, calificată în sferturile de finală ale Cupei Bulgariei.

S-a dat un contract triplu!

ŢSKA Sofia i-a propus lui Andone un contract pentru un an şi jumătate cu un salariu de 300.000 de euro. Această ofertă este mult peste cea a roş-albilor, având în vedere că Borcea i-a transmis tehnicianului că nu poate să-i dea decât 100.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite