CFR Cluj este campioana României pentru a treia oară. Bucureștiul pierde titlul pentru al 5-lea an la rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga 1 la fotbal și-a stabilit campioana. Victorioasă (3-2) în această seară, în derby-ul Clujului, cu Universitatea, CFR și-a asigurat titlul. Condusă cu 2-0, echipa lui Ioan Andone a revenit după eliminarea lui Adrian Cristea, cel de-al treilea gol fiind înscris printr-un penalty în minutul 89.

Tehnicianul Ioan Andone a declarat că fostul antrenor, portughezul Jorge Costa, are un mare merit în câştigarea titlului de către CFR Cluj prin punctele acumulate şi jucătorii aduşi. CITEȘTE CE A MAI DECLARAT ANTRENORUL CAMPIOANEI

Finanțatorul lui FC Vaslui a declarat că nu-i va felicita pe cei de la CFR Cluj pentru titlul câștigat. Adrian Porumboiu a râs atunci când a vorbit despre lovitura de la 11 metri prin care echipa lui Andone s-a impus cu 3-2 în fața lui ”U” Cluj.

Porumboiu a declarat la Digi Sport că a fost liniștit, fiind convins la 2-0 că va câștiga CFR: ”Cum să dai penalty la acea fază! Se aranjează şi cu arbitrii străini, nu numai cu cei români. Că au vreo 90 în curtea lor. Se întâmplă și la Zagreb. Croaţii au experienţă. Avea o bucurie în el, parcă câştigase la loto. Hoţii nu au frontieră!".

Prezent în tribună, la meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj (2-3), în urma căruia echipa lui Ioan Andone a câştigat titlul, antrenorul stelist Mihai Stoichiţă a declarat agenţiei Mediafax că Steaua va demonstra duminică seară că este mai bună ca noua campioană a României. DECLARAȚIA COMPLETĂ A ANTRENORULUI STELEI O PUTEȚI CITI AICI

image

Cu o etapă înaintea încheierii campionatului, CFR Cluj a acumulat 70 de puncte. A doua clasată în Liga I, FC Vaslui, în prezent cu 67 de puncte, poate acumula tot 70 de puncte, dar clujenii au avantaj la rezultatele directe (2-0 şi 1-1).

Fondată în 1907, sub numele Kolozsvári Vasutas Sport Club, CFR Cluj a mai câștigat campionatul în 2008 și 2010. De asemenea, echipa condusă de Iuliu Mureșan a cucerit Cupa României în 2008, 2009 și 2010, precum și Supercupa în 2009 și 2010. În 2005, a fost finalistă în Cupa Intertoto.

Dacă CFR nu mai poate pierde primul loc, duminică vor fi decise ocupantele locurilor 2 și 3. Favorită pare a fi FC Vaslui, care joacă acasă, cu ”U” Cluj, în timp ce Steaua are o deplasare mai dificilă chiar pe terenul campioanei.

Este pentru al 5-lea an la rând când echipele din Provincie câștigă titlul național la fotbal. În afară de CFR Cluj, această performanță a fost reușită de Unirea Urziceni (2009) și Oțelul Galați (2011).  Aceeași situație se întâmplă și la celelalte sporturi de echipă, rugby-ul fiind ultimul dintre ele în care s-a impus o formație din București (Dinamo în 2008).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite