UPDATE / Miercuri va fi judecat Gardoş. Poate lua 24 de etape de suspendare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Stelei, precum şi Florin Gardoş, sunt foarte mâhniţi de accidentarea gravă suferită de Băcilă. Şefii Stelei au vorbit deja cu fotbalistul Pandurilor şi i-au propus să nu se mai opereze în străinătate.

UPDATE: ORA 18.00 Dincolo de drama lui Băcilă, prin clipe cumplite trece acum şi Florin Gardoş. Fundaşul Stelei nu-şi poate reveni din şoc şi repetă obsesiv că n-a avut nicio intenţie de-al fi faultat pe gorjean. Dimineaţă, Gardoş, însoţit de Meme Stoica, a fost la „Elias“, unde a stat de vorbă aproximativ două ore cu Băcilă. Dacă la început jucătorul pandurilor era foarte supărat pe stelist, se pare că, până la urmă, Cosmin a înţeles că n-a fost vorba decât de un simplu accident.
Gardoş, însă, va avea de suferit pe plan sportiv. Miercuri, Comisia de Disciplină va analiza cazul iar Florin ar putea primi şi 24 de etape de suspendare. Oficialii Stelei, în frunte cu Stoica, au sărit ca arşi şi au spus că internaţionalul român nu merită o astfel de pedeapsă. „Se vede foarte clar că piciorul lui Florin a fost mereu la pământ, deci nu e vorba de intenţie. Nu poate primi decât câteva etape de suspendare“, a spus Meme.

Băcilă va fi operat la Spitalul Elias.

VIDEO/Foto Accidentarea lui Băcilă ne-aminteşte de piciorul fracturat al lui Wasilewski. Alte accidentări „criminale“

UPDATE. ORA 14.10 Până la urmă, fotbalistul nu va mai fi transferat la Spitalul Militar Central, acolo unde Steaua propusese să rezolve o intervenţie chirurgicală realizată de Ionuţ Codoreanu, ci va rămâne la Elias. Conferenţiar doctor Horia Orban, şeful Secţie de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, revine de urgenţă din concediul în care se află în Grecia şi va intra în sala de operaţii mâine. "Este decizia clubului Pandurii, cu care Cosmin a fost de acord", a declarat Petre Grigoraş.

UPDATE. ORA 12.45. Băcilă, cel mai probabil, va fi operat mâine dimineaţă de către doctorul Ionuţ Codoreanu, de la Spitalul Militar. Propunerea a venit din partea conducătorilor clubului Steaua, în frunte cu Mihai Stoica. Deşi, în primă fază, Băcilă era decis să meargă la Bolgna, până la urmă jucătorul a acceptat propunerea steliştilor. Mai mult, Meme i-a spus lui Cosmin că toate chletuielile pentru operaţie vor fi suferite de către roş-albaştrii.

Gardoş l-a vizitat pe Băcilă la spital

UPDATE. ORA 11.20 În această dimineaţă, Florin Gardoş, însoţit de Mihai Stoica, managerul general al Stelei, au fost la Spitalul Elias pentru a-l vizita pe Cosmin Băcilă. Oficialii Stelei i-au propus lui Băcilă să nu facă deplasarea la Bolgna şi să se opereze la Spitalul Militar unde activează unul dintre cei mai buni doctori ortopezi din România, Ionuţ Codoreanu.

„Băcilă ar putea reveni în 3-4 luni“

Accidentat grav în meciul Steaua - Pandurii, scor 1-2, disputat pe terenul propriu de conjunctură de la Ploieşti, Cosmin Băcilă (28 de ani) şi-a petrecut noaptea într-o rezervă a Spitalului Elias din Bucureşti, după ce iniţial a primit îngrijiri la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti.

Vezi aici accidentarea lui Băcilă

Fotbalistul, care a avut dureri foarte mari, în ciuda calmantelor prescrise de către doctori, stă cu inima cât un purice pentru că nu ştie ce se va întâmpla cu el de acum înainte. Va reveni pe gazon mai repede de un an? Va mai atinge vreodată la forma pe care o traversa în acest moment? Iată două întrebări care-l frământă pe Băcilă.
Potrivit unor informaţii din partea staff-ului medical, Cosmin ar putea fi operat chiar în această seară, dar nu se ştie încă dacă asta se va întâmpla la Elias sau la o clinică specioalizată din străinătate.
„Am vorbit azi noapte cu el. Plângea de durere şi era nedumerit cum de i s-a putut întâmpla aşa ceva. A avut şi puterea să glumească, «bine că i-am bătut pe Steaua, că nu o făcusem niciodată în deplasare», dar e foarte afectat. Se teme de viitor, chiar dacă, după cum ne-au spus medicii, este bine că la el vorbim de o fractură, şi nu de o deplasare şi cu aşchii. Nu ştim cât va sta pe tuşă", a spus Petre Grigoraş, la Radio GSP.

Băcilă a fost sedat din cauza durerilor foarte mari
Medicul formaţiei Pandurii, Ion Şerban, a completat cu detalii: „Am fost prima dată la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti, acolo unde jucătorul a fost sedat deoarece avea dureri foarte mari. I s-a aplicat o faşă ghipsată pentru imobilizare şi apoi a fost transportat la Spitalul Elias din Bucureşti. Despre o fractură ca a lui Băcilă, tibie şi peroneu, medicii spun că este una cuminte pentru că este fără fragmente. Este doar o fractură transversală. Ar putea fi recuperat chiar şi în 3-4 luni, dar depinde de mulţi factori, aşa că nu putem da momentan un verdict clar", a spus Şerban, pentru Radio GSP.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite