VIDEO/Foto Accidentarea lui Băcilă ne-aminteşte de piciorul fracturat al lui Wasilewski. Alte accidentări „criminale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RADIOGRAFIE ŞOCANTĂ Uite cum arata piciorul fracturat al lui Wasilewski
RADIOGRAFIE ŞOCANTĂ Uite cum arata piciorul fracturat al lui Wasilewski

În septembrie 2009, polonezul Marcin Wasilewski, care pe atunci evolua pentru Anderlecht, a fost faultat dur de mijlocaşul Axel Witsel, de la Standard Liege, suferind o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept.

Wasilewski a fost indisponibil aproximativ un an de zile, dar n-a mai revenit la forma care l-a consacrat. „Adevărul“ a prezentat atunci pe larg detaliile accidentării.

Va mai reveni Băcilă pe terenul de fotbal? Alţii n-au mai făcut-o. Vezi aici alte accidentări „criminale“?

Vezi aici accidentarea lui Băcilă

Mijlocaşul Pandurilor, Cosmin Băcilă (27 de ani), va lipsi de pe gazon, cel mai probabil, un an de zile, după dubla fractură de tibie şi peroneu suferită cu cinci minute înainte de finalul partidei cu Steaua (2-1). În acel fatidic minut 85 al partidei de la Ploieşti, Băcilă a fost „fulgerat" de către Gardoş printr-o alunecare care s-a dovedit criminală. Din păcate, astfel de accidentări s-au mai produs pe terenurile de fotbal atât din Liga I, cât şi din străinătate.

Mihăiţă Neşu. Marţi, 10 mai 2011, este ziua pe care Neşu nu o va uita niciodată. Un banal duel pentru minge cu coechipierul său de la FC Utrecht, Alje Schult, din timpul unui antrenament i-a provocat românului o accidentare extrem de gravă. Schult a căzut peste firavul nostru fundaş căruia i-a provocat o fractură la coloană. Neşu nu-şi simte acum corpul de la piept în jos şi parţial îşi poate mişca mâna dreaptă.

Florin Costea. Chiar actualul stelist a trecut prin clipe cumplite după accidentarea suferită în martie 2010. Atunci, atacantul evolua pentru Universitatea Craiova într-un meci cu Poli Iaşi, iar accidentarea s-a produs la un contact cu portarul Brăneţ. Ruptura de ligamente încrucişate şi colaterale l-a ţinut pe Costea departe de gazon un an de zile. Între timp, Florin a a juns la Steaua, dar nici acum nu este refăcut complet. N-a reînceput încă să joace câte 90 de minute.

Mihăiţă Pleşan. În august 2007, în timpul unei partide dintre Steaua şi CFR Cluj (0-0), mijlocaşul Stelei a suferit o accidentare gravă, fractură de peroneu, care l-a ţinut departe de gazon şase luni. Între timp, Pleşan s-a transferat de la Steaua şi joacă în Rusia la Volga Novgorod.

Cristian Coroian. La 5 octombrie 2007, în timpul unei partide dintre Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa, atacantul ardelenilor s-a ciocnit extrem de dur cu portarul oltenilor. Impactul a fost nimicitor pentru Cristi, căruia i-au fost fracturate trei coaste, iar una dintre acestea i-a penetrat pleura. Coroian a revenit pe gazon după trei luni de zile.

Daniel Opriţa. În decembrie 2006, la meciul Universitatea Craiova - Steaua, într-un fatidic minut 13, atacantul roş-albaştrilor s-a lovit grav la genunchiul drept în urma unui duel la minge cu olteanul Dina. Accidentarea lui „Bobină", similară cu cea care i-a curmat brusc cariera lui Ilie Balaci, şi-a pus amprenta şi pe viitorul fotbalistic al lui Opriţa. După câteva operaţii şi o perioadă de reface de aproximativ un an, Opriţa a revenit pe gazon, dar nu la un nivelul care-l propulsase spre naţională. În prezent evoluează pentru Petrolul.

Vasile Ardeleanu. În aprilie 1999, partida dintre Steaua şi FCM Bacău din Ghencea a fost cu mare ghinion pentru fundaşul moldovenilor. La un duel pentru minge, de la mijlocul terenului, Lăcătuş l-a lovit pe Ardeleanu, provocându-i acestuia o dublă fractură transversală de tibie şi peroneu şi rupere de ligamente. În primă fază, Lăcătuş a primit doar „galben", dar apoi a fost eliminat, după ce arbitrul Iosif Biro a sesizat gravitatea loviturii. Ardeleanu n-a mai jucat fotbal niciodată!

Ionel Ganea.Un alt fost internaţional român cu instinct de „killer" este Ionel Ganea. În timpul unei partidei amicale Scoţia-România, "Ganezul" i-a pus talpa pe genunchi tânărului John Kennedy. După luni de suferinţă, operaţii şi tentative lipsite de succes de a reveni în fotbal, promiţătorul jucător al lui Celtic Rangers a decis să se retragă din fotbal la vârsta de 25 de ani.

Djibril Cisse şi Eduardo, care au reuşit să revină

Dincolo de aceste accidentări, mai mult sau mai puţin stupide, există destule exemple că şi-n fotbalul mondial se produc astfel de incidente nedorite. La capitolul miracole îi putem încadra pe Djibril Cisse şi Eduardo, care au reuşit să revină.

Djibril Cisse. Atacantul francez a suferit mai multe accidentări teribile. Pe vremea când juca la FC Liverpool, excentricul jucător şi-a fracturat tibia într-un meci de campionat cu Blackburn Rovers. Câteva luni mai târziu, într-un meci amical între naţionalele Franţei şi Chinei, în 2006, Cisse şi-a rupt din nou piciorul. Cu toate acestea, înaintaşul în vârstă de 29 de ani, care acum evoluează pentru italienii de la Lazio, şi-a revenit miraculos de fiecare dată, având nevoie de doar trei luni pentru a depăşi problemele medicale.

Eduardo da Silva. Cariera croatului naturalizat a fost şi ea marcată de cicatrice. La scurt timp după ce a ajuns la Arsenal Londra, în 2008, atacantul şi-a rupt piciorul stâng după un contact cu jucătorul lui Birmingham City, Martin Taylor. Impactul a fost atât de puternic încât Arsene Wenger, managerul „tunarilor", a cerut suspendarea pe viaţă a vinovatului. După o lungă perioadă de recuperare, vârful născut în Brazilia a revenit la Arsenal, fiind apoi cumpărat de Şahtior Doneţk.

Top 10 accidentări de-a lungul anilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite