Steaua şi-a găsit decarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tănase şi mingea
Tănase şi mingea

Trupa din Ghencea a învins cu 2-0 pe Vasas Budapesta în primul test al celui de-al doilea cantonament din Turcia. Cristi Tănase a fost printre cei mai buni de pe teren. După 0-1 cu Şahtior Doneţk şi 1-1 cu Red Bull Salzburg, Steaua a reuşit să spargă gheaţa în cantonamentele din Antalya contra echipei din Ungaria, Vasas Budapesta.

În aşteptarea fraţilor Karamyan, dar şi a stoperilor Tall şi Parpas, Mihai Stoichiţă s-a văzut din nou nevoit să improvizeze. Astfel, pentru prima repriză a amicalului de ieri cu Vasas (locul 10 în campionatul Ungariei), „Lippi" a decis să-şi folosească sistemul de joc preferat, 3-4-3, cu Jelev şi Tudela din nou titulari.

Mai citiţi şi:

Iovan şi Diego Longo vor urmări echipele din Liga I în Antalya

Steaua II, cu Grzelak în teren, a fost învinsă cu 2-0 de Viscofil

Dacă bulgarul şi-a făcut treaba în apărare, mijlocaşul venit de la LA Galaxy a fost din nou determinat, dar venit parcă de pe altă planetă.

Alunecări inutile cu tălpile înainte, pase filtrante, dar şi multe date aiurea către adversar plus mult efort a fost arsenalul pus la bătaie de Joshua, americanul ajungând să aibă din ce în ce mai puţine şanse să rămână în Ghencea.

După pauză au jucat titularii

Nemulţumit de faptul că echipa sa nu a fost capabilă să îşi creeze nicio şansă de gol în primul mitan, Stoichiţă a aruncat în repriza a doua o echipă care, poate cu mici modificări, va juca în prima etapă cu Ceahlăul, trecând din nou la 4-4-2.

Cu Golanski, Petre Marin, Szekely şi Bănel pe benzi, Pleşan şi Ovidiu Petre pironiţi la centrul terenului şi în faţă cu noul cuplu de atacanţi Kapetanos - Tănase, elevii lui „Lippi" au arătat în sfârşit de ce trupa din Ghencea a terminat în fruntea clasamentului turul.

 Plin de elan şi vână, „Dodel" Tănase a arătat că este hotărât să se ţină de promisiunea de a fi cu totul altul în returul de campionat. Astfel, după câteva incursiuni în viteză, noul decar al roş-albaştrilor şi-a păcălit din corp un adversar la o angajare a lui Bănel, finalizând imparabil de la 16 metri.

La puţin timp distanţă, după o acţiune tot a lui Cristi Tănase, a urmat o fază marcă înregistrată a Stelei, cu Szekely în rolul de servant şi Kapetanos în cel de marcator. Grecul a pecetluit o victorie clară a Stelei din care Stoichiţă începe să-şi contureze câteva certitudini, stând totodată cu ochii pe afişajul aeroportului din Turcia cu rutele Bucureşti, Larnaca - Antalya.

Tall şi Parpas, aproape acontaţi

Chiar dacă până aseară nu fuseseră oficializate transferurile, negocierile dintre Steaua şi cei doi stoperi din campionatul cipriot, Gora Tall şi Stelios Parpas, sunt aproape de final. „Tall şi Parpas sunt rezolvaţi. Ne vor ajuta să câştigăm titlurile 24 şi 25", a confirmat Gigi Becali.

2 - 0

Steaua - prima repriză: Tătăruşanu (Lungu 30) - Jelev, Tudose, Baciu - Nicoliţă, Tudela, Ov. Petre, Toja - A. Ionescu, Stancu, Surdu

A doua repriză: Lungu (64 Zapata)- Golanski, Jelev, Baciu, P. Marin - Nicoliţă, Ovidiu Petre (Bicfalvi 64), Pleşan, Szekely - Tănase, Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă

Vasas Budapesta

Au marcat: Tănase 55, Kapetanos 71

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite