Rapidiştii spun Pappa la titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Papp (stânga) l-a anihilat pe Alex Ioniţă, în Vaslui-Rapid, dar la naţională va fi coechipier cu el
Paul Papp (stânga) l-a anihilat pe Alex Ioniţă, în Vaslui-Rapid, dar la naţională va fi coechipier cu el

Giuleştenii au pierdut al doilea meci consecutiv şi sunt la cinci puncte în urma liderului. Golul înscris de Paul Papp a aruncat Rapidul pe locul 7, în afara cupelor europene. Nae Manea e cu demisia făcută, iar în locul lui se pregăteşte să vină italianul Walter Novellino.

„Suntem într-o situaţie de «To be or not to be». Trebuie să câştigăm campionatul ca să salvăm o istorie de 87 de ani", spunea George Copos înaintea returului. Din păcate pentru finanţatorul giuleştenilor, în acest moment, sezonul pare mai aproape de „a nu fi"! Eşecurile consecutive cu Astra şi cu FC Vaslui i-au cam scos pe rapidişti din lupta pentru titlu.

Mai citiţi şi:

Varga şi Bălan pot juca la Rapid

Vicepreşedintele LPF dă vina pe AMFB în cazul Varga-Bălan

Aseară, după numai şase minute, Papp a marcat nestingherit de lângă Constantin şi Ciz, după o centrare ca la carte a lui Wesley. Practic, oaspeţii au trăit şi în Moldova acelaşi film ca în partidele cu Urziceni şi cu Astra, când au fost executaţi de adversari după greşeli în centrul defensivei.

Cronica în format livetext a partidei poate fi văzută aici...

Rapidiştii au resimţit din plin şocul golului primit, iar până la pauză nu au mai reuşit să revină în joc. În repriza a doua, trupa lui Marius Lăcătuş s-a impus cu calm, îngheţând tabela la 1-0, deşi ocaziile au fost tot de partea ei.

Cea mai importantă prin Denis Zmeu, a cărui execuţie, deviată de un rapidist, s-a oprit în transversala lui Bornescu. Wesley şi Costly l-au încercat şi ei pe portarul giuleştenilor, dar „Pepe" a fost pe post.

Bucureştenilor le-a fost anulat şi un gol al lui Spadacio, pe motiv de ofsaid, semnalizat de tuşierul Urzică. Rapidiştii au oferit, totuşi, prea puţin ca să fie nemulţumiţi de rezultat. Manea şi elevii săi au terminat în genunchi un meci din care ar fi trebuit să obţină măcar un punct pentru a continua lupta pentru titlu. Aşa, până şi calificarea în Liga Europa pare a fi în pericol.

1-0

FC Vaslui: Kuciak - Luz (D. Sînmărtean 53), Gladstone, Papp, Milanov - Gerlem (Milisavljevic 85), L. Sînmărtean (Delgado 72), Pavlovici, Zmeu - Costly, Wesley Antrenor: Marius Lăcătuş.

Rapid: Bornescu - Helder, M. Constantin, Ad. Iordache, Ciz - Matici (Răduţă 46), C. Lazăr - Şt. Grigorie (Cesinha 66), Spadacio, Herea - Ioniţă (Gauracs 77) Antrenor: Nae Manea.

Gol: Papp 6

Stadionul „Municipal": 8.000

Arbitru: Robert Dumitru

Nae Manea a sărit la Renzo Rossi!

Înaintea partidei, Nae Manea  şi Renzo Rossi au avut un duel verbal dur, antrenorul fiind la un pas de a-i administra o corecţie fizică italianului. Deranjat că managerul sportiv i-a sugerat să joace cu anumiţi jucători, Manea a luat foc: „Ce cauţi tu la echipa asta? Eşti un intrus! Nu te mai băga“.

Fanii s-au bătut în centrul oraşului

Suporterii rapidişti au venit cu trenul la Vaslui. Aceştia, în număr de aproximativ 200, au fost păziţi de la gară până în centrul oraşului. Aici, bucureştenii au intrat în conflict cu câţiva fani ai moldovenilor. Totuşi, forţele de ordine au intervenit prompt, iar situaţia a fost ţinută sub control.

Pedepsiţi pentru golul luat de la Astra

Adrian Iencsi şi Ricardo Fernandes au fost doar rezerve la Vaslui. Motivul? Cei doi au greşit la golul marcat de Astra în Giuleşti, runda trecută. În locul lor, Nae Manea i-a preferat pe Adrian Iordache şi pe Marius Constantin. Şi aceştia au “comis-o”, Papp marcând din centrul defensivei. 

15.000 de euro pentru şase puncte

Adrian Porumboiu i-a anunţat pe fotbalişti ce prime vor încasa pentru două victorii cu Rapid şi cu Timişoara. Astfel, fiecare titular a avut promis 10.000 de euro pentru trei puncte contra giuleştenilor şi încă 5.000 pentru un succes la Timişoara, etapa viitoare.

Copos: „Manea, în pericol? Nu ştiu!“

În ciuda eşecului, Nae Manea nu se gândeşte la demisie. „S-a încheiat campionatul?! Am făcut 38 de puncte până acum! Am venit să ajut Rapidul. Scaunul meu nu a fost niciodată ameninţat“, a spus antrenorul. Copos însă a lăsat loc de interpretări: „Nu pot să vă spun acum dacă Manea este în pericol sau nu“.

„Liga să dea banii pe Varga şi Bălan“

Copos spune că-i va cere lui Dragomir 500.000 de euro în instanţă, deoarece Varga şi Bălan nu pot juca la Rapid. „Am plătit 500.000 de euro, transferurile au fost legale, dar fotbaliştii stau pe tuşă! Acei bani investiţi îi va plăti cineva de la LPF care îi opreşte de la muncă“, a ameninţat Copos cu trimitere la şeful Ligii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite