Rapid sfidează criza mondială!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Ioniţă (stânga)
Alexandru Ioniţă (stânga)

Dacă Steaua şi-a vândut căpitanul în Rusia cu 100.000 de euro, Copos a dat lovitura: Ioniţă – la Köln pentru 2,5 milioane de euro. Criticat de mulţi pentru deciziile sale, finanţatorul giuleştenilor rămâne singurul conducător din Liga I care scoate bani din fotbal şi când „se scufundă planeta“.

George Copos a găsit reţeta magică: investeşte puţin în jucători şi scoate enorm! Şi în acest an, patronul Rapidului a dat lovitura. E gata să‑l cedeze pe Alexandru Ioniţă în Germania, la FC Köln, pentru 2,5 milioane de euro.

Mai citiţi şi:

Copos: "Mai bine mă împrumut decât să-l vând pe Ioniţă"

Dragomir: "Cu Varga şi Bălan, Rapidul poate lua titlul!"

Cu aceşti bani, Copos va sfida practic criza şi va asigura o mare parte din bugetul clubului. Nu este pentru prima dată când omul de afaceri reuşeşte un asemenea tun. Daniel Niculae, Bratu şi Mazilu au fost doar câţiva dintre jucătorii care au părăsit Giuleştiul la vârste fragede şi pe bani mulţi.

Aşa s-a întâmplat şi acum cu Alexandru Ioniţă, un jucător de 21 de ani, de care nimeni nu auzise până vara trecută. George Copos a evitat să facă transferuri de marcă la începutul sezonului şi a dat frâu liber „grădiniţei". Aşa a ajuns Ioniţă titular în tur, devenind omul de gol al vişiniilor.

Primul salariu: 12 milioane de lei vechi

Povestea lui Ioniţă este una emoţionantă. Atunci când a debutat la echipa mare, Alexandru avea un salariu şocant pentru un fotbalist de Liga I: 12 milioane de lei vechi! Mai mult, venea la „ProRapid" cu metroul şi cu tramvaiul după un drum de două ore parcurs de la comuna Popeşti, în apropierea Bucureştiului.

Puştiul a ştiut de la bun început ce îi va aduce viitorul: „Aş vrea să mă transfer afară, unde sunt salarii de 500.000 de euro sau chiar de un milion". Şi exact aşa s-a întâmplat: a plecat, ieri, să semneze cu FC Köln! Dintr-un anonim a ajuns un fotbalist pentru care nemţii s-au bătut cu Lens, dar şi cu formaţii din Italia.

Becali ia numai „ţepe"

Dacă George Copos a scos bani frumoşi în această iarnă, Gigi Becali nu poate spune acelaşi lucru. Echipa sa a obţinut sume infime din plecări şi chiar a pierdut bani de pe urma unor fotbalişti aduşi cu surle şi trâmbiţe în Ghencea.

Cel mai bun exemplu este Dayro Moreno pentru care roş-albaştrii au achitat două milioane de dolari pentru ca acum să-l dea înapoi în Columbia în schimbul sumei de 450.000 de euro.

"După ce va câştiga titlul cu Rapid în vară, Ioniţă va juca în Bundesliga din sezonul viitor. "
George Copos
patron Rapid

Superafacere şi cu Săpunaru

Pe lângă transferul lui Ioniţă în Bundesliga, Copos a mai reuşit, ieri, un tun. Cristi Săpunaru (foto) va juca în Giuleşti, sub formă de împrumut, în următoarele şase luni! El se va alătura lotului pregătit de Nae Manea în cantonamentul din Antalya. George Copos l-a vândut pe fotbalist în urmă cu un an şi jumătate cu 5,5 milioane de euro, iar acum se va folosi aproape gratis de serviciile sale în retur.

Suspendat, deocamdată, provizoriu de federaţia portugheză după o altercaţie cu stewarzii la finalul meciului cu Benfica, românul este ameninţat cu o pedeapsă drastică după finalizarea anchetei în cazul său: interdicţie de a mai juca în campionatul portughez între şase luni şi trei ani! Tocmai de aceea, cei de la Porto au decis să-l lase la Rapid. Giuleştenii vor acoperi doar o parte din salariul fotbalistului, care câştigă în jur de 25.000 de euro pe lună.

Mai mult, la finalul sezonului, rapidiştii vor încasa şi bani frumoşi din partea celor de la Porto. Mai precis, 2,5 milioane de euro. Această sumă reprezintă cealaltă tranşă din totalul sumei de 5,5 milioane de euro pentru care Săpunaru a fost vândut în Portugalia.

Va putea juca în liga i?

Preşedintele clubului Rapid, Ioan Taban, ezită să se bucure, deocamdată, pentru împrumutul lui Săpunaru. „Trebuie să vedem mai întâi dacă va avea drept de joc în România, în cazul unei suspendări din partea federaţiei portugheze", ne-a mărturisit conducătorul giuleştenilor.

Traian Gherghişan i-a luat faţa lui Victor Becali

Bomba iernii pe piaţa de transferuri este adusă de impresarul Traian Gherghişan, în timp ce fraţii Becali nu au reuşit până acum vreun transfer de marcă în Liga I.

Plecarea lui Ioniţă la Köln este o dovadă a faptului că pentru a ajunge în Occident în condiţii avantajoase şi pentru club, un fotbalist nu trebuie să fie neapărat reprezentat de Victor şi Giovani.

Cristi Săpunaru

Cele mai importante transferuri ale Rapidului în străinătate în ultimii ani

Cele mai importante transferuri ale Rapidului în străinătate în ultimii ani

Cele mai importante transferuri ale Stelei în străinătate în ultimii trei ani

Cele mai importante transferuri ale Stelei în străinătate în ultimii trei ani

Cele mai importante transferuri din Liga I în Occident în ultimii ani

Cele mai importante transferuri  din Liga I în Occident în ultimii ani
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite