Mulţi nervi şi resemnare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brandan (stânga) a fost ţinta reproşurilor lui Apostol (dreapta în alb). Cu Liverpool, argentinianul e suspendat
Brandan (stânga) a fost ţinta reproşurilor lui Apostol (dreapta în alb). Cu Liverpool, argentinianul e suspendat

Apostol şi Brandan s-au certat chiar în timpul meciului cu CFR Cluj, în vreme ce Mihai Stoica vorbeşte de „şanse mici de calificare”. Plecarea lui Dan Petrescu la Kuban Krasnodar nu a rămas fără urmări. Urziceniul a bifat două eşecuri în două meciuri, iar jucătorii sunt tot mai nervoşi.

Partida de mâine cu Liverpool e întâmpinată cu mari rezerve de campioni. Managerul Mihai Stoica crede că e nevoie de un miracol pentru ca Urziceniul să întoarcă rezultatul din Anglia.

Mai citişi şi:

Levy: "Sunt dezamăgit"

Unirea fără cap

Liverpool refuză să se antreneze în Ghencea

„Avem şanse mici de calificare. Pentru a o elimina pe Liverpool ne-ar trebui o autodepăşire şi o mare şansă, aşa cum a fost la meciul Stelei cu Valencia, când am reuşit să întoarcem rezultatul din tur şi ne-am calificat la loviturile de departajare", consideră managerul Unirii.

Totuşi, Meme nu e îngrijorat de startul slab al echipei în 2010: „La Liverpool era extraordinar de greu să înscriem, iar partida cu CFR Cluj a venit la patru zile după meciul din Anglia şi nicio echipă românească nu a reuşit să facă un meci bun după o astfel de întâlnire".

Pe de altă parte, nici jucătorii nu mai sunt la fel de concentraţi. În timpul partidei cu CFR Cluj, Brandan şi Apostol au avut ceva de împărţit, mijlocaşul reproşându-i argentinianului pe un ton vehement uşurinţa cu care a încasat un cartonaş galben. Brandan a rămas surprins de reacţia dură a lui Apostol, însă nu a ripostat. 

„Pablo este un tip onest, suntem colegi şi mâncăm împreună la aceeaşi masă, din aceeaşi pâine. Acel clinci care a existat între noi s-a produs pe fondul încărcăturii pe care l-a avut meciul cu CFR, dar între noi doi nu e niciun conflict", a afirmat Apostol pentru "Adevărul".

Liverpool n-are nevoie de antrenament

Englezii sunt siguri de calificarea în optimile Ligii Europa. Echipa lui Rafa Benitez va ajunge la Bucureşti cu 24 de ore înaintea partidei, renunţând la obişnuitul antrenament oficial ce precede partida. Cu toate acestea, antrenorul spaniol a îndemnat la prudenţă. „Unirea a arătat ca o echipă compactă şi organizată. A demonstrat la Liverpool de ce a avut rezultate atât de bune în Liga Campionilor", a avertizat Rafa Benitez.

Antrenorul a mai spus că îl va menaja pe Torres, atacantul urmând să fie doar rezervă. Conferinţa tehnicianului englezilor, care este obligatorie, se va ţine în această seară la hotelul Radisson, unde se va caza Liverpool. 

Alexandru Boc:„Vedeţi, tovarăşi, că se poate?!"

Alexandru Boc, actualul vicepreşedinte al LPF, a fost unul dintre eroii partidei Petrolul Ploieşti - Liverpool (scor 3-1) disputată acum 43 de ani, el reuşind să marcheze golul de 2-1.

„Adevărul": Cum a fost meciul cu Liverpool de atunci?

Alexandru Boc: A fost un rezultat extraordinar. Nu cred că vreo echipă românească va mai reuşi să înscrie trei goluri lui FC Liverpool. O spun cu regret, dar ăsta e adevărul. Liverpool era atunci campioana Angliei, a cărei echipă naţională a cucerit în acel an Campionatul Mondial.

Alexandru Boc

V-a convenit stilul de joc al englezilor?

Da. Ei jucau cu multe mingi înalte, iar eu aveam o detentă excelentă şi un joc foarte bun de cap. Am respins o mulţime de centrări. Înainte de meci coechipierii mi-au şi spus: „Sandule, o să ai multă treabă!". Culmea este că golul pe care l-am marcat nu a fost cu capul, ci cu piciorul, din drop, sub bară, la un corner.

De ce nu v-aţi calificat?

La scorul de 3-1, am avut şi un penalty, dar arbitrul rus care a condus partida nu a vrut să îl acorde. În tur fusese 0-2. La al treilea meci, pe atunci nu contau golurile marcate în deplasare, disputat la Bruxelles, ne-am dus cu moralul la pământ şi cu multe absenţe şi am pierdut tot cu 0-2.

Aţi fost recompensaţi după acea victorie?

Nu. În primul rând pentru că era doar un meci câştigat, nu calificare. Au venit oamenii de la partid, ne-au strâns mâinile şi ne-au spus: «Vedeţi, tovarăşi, că se poate?».

Ce şanse are Unirea să elimine acum Liverpool?

Dacă vor reuşi să marcheze primii, jucătorii ialomiţeni ar putea realiza surpriza. În cazul în care englezii vor reuşi să deschidă scorul, va fi imposibil. Repet, nu văd ca o echipă românească să dea trei goluri lui Liverpool. Urziceniul nu mi se pare că ar avea la ora actuală moralul necesar să treacă de englezi.

Şi-a invitat coechipierii la meciul din Ghencea

Alexandru Boc s-a angajat să-i invite pe foştii colegi de la Petrolul, pe fraţii Dridea, pe Costică Moldoveanu, să asiste la meciul de mâine seară. „O să vorbesc cu cei de la Unirea Urziceni să cumpăr bilete într-un loc în care să vadă partida în condiţii bune. Probabil, la fotolii", a spus fostul internaţional. Un bilet în sectorul fotolii costă 300 de lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite