Unirea fără cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ialomiţenii au jucat slab şi nu puteau emite nicio pretenţie în faţa celor de la CFR. Reuşita lui Traore a venit firesc şi i-a instalat pe clujeni în fotoliul de lider. CFR Cluj a avut parte de un meci mult mai uşor la Urziceni decât se aştepta. Chiar dacă nu l-a folosit deloc pe Dică, iar pe Veloso foarte puţin. Unirea pare acum umbra echipei de anul trecut.

„Tradiţia ne pune cu spatele la zid", spunea Mihai Stoica, managerul general al Unirii, înaintea partidei. Meme parcă a presimţit că echipa sa va avea probleme. Fără Dacian Varga şi fără Tibi Bălan, dar, mai ales, fără Dan Petrescu, autoexilat la Krasnodar, echipa din Bărăgan pare a-şi fi pierdut toată strălucirea.

Fără agresivitate, ambiţie, fără permanentele impulsuri venite din partea „Bursucului", jucătorii Urziceniului par ca nişte soldaţi fără cap. Cu o singură ocazie în primele 45 de minute, Onofraş blocat de Nuno Claro şi fără nimic notabil în partea a doua, Unirea nu putea emite niciodată pretenţii la puncte în acest meci.

Cu un astfel de ajutor nesperat, misiunea CFR-ului a fost infinit mai uşoară. Asta şi pentru că, spre deosebire de adversara de aseară, clujenii au băgat mâna în buzunar şi şi-au întărit lotul în această iarnă. Chiar şi fără vedetele Nicolae Dică şi Leonard Veloso, lăsaţi pe bancă, elevii lui Mandorlini au zburdat pe gazonul mocirlos al „Municipalului".

Încet, dar sigur, CFR a împins jocul spre poarta lui Arlauskis, au presat constant şi au obţinut ce au dorit, adică victoria. Lacina Traore, longilinul atacant al ardelenilor, le-a scos peri albi lui Galamaz şi lui Fernandes.

El a fost secondat de Ciprian Deac, cei doi fiind şi realizatorii fazei de la deschiderea scorului. Ar fi putut fi chiar 2-0 dacă Deac nu-şi bătea joc de cursa de peste 40 de metri ai lui Traore şi nu şuta ca la rugby în tribune.

Mureşan: „suntem buni"

Victoria de la Urziceni l-a entuziasmat pe Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului. El a ţinut să le răspundă celor care susţin că în acest campionat jocurile sunt făcute pentru ca titlul să ajungă la Cluj.

„Nu vă mai luaţi după prostiile spuse de Gigi Becali. Sunt revoltat. Jocurile sunt făcute pentru CFR pentru că avem echipă şi jucăm fotbal", a spus Mureşan. Prezent la meci, Mihai Stoichiţă a avut motive pentru a pleca îngrijorat de la stadion: „Cu CFR ne aşteaptă un meci foarte greu. Clujenii sunt pe val şi sunt foarte greu de învins"

"Sunt dezamăgit. CFR a meritat victoria, dar nu uitaţi că noi am pierdut trei jucători şi n-am adus niciunul. N-avem obiectiv titlul."
Mihai Stoica
manager general Unirea

0 - 1

Urziceni: Arlauskis - Maftei, Galamaz, B. Fernandes, Brandan - Marinescu (Semedo '70), S. Paraschiv (Ricardo '75), I. Apostol - Onofraş (Rusescu '58), S. Frunză - Bilaşco.
Antrenor: Ronny Levy.

CFR: Nuno Claro - Panin, Cadu, Alcantara, Edimar - Deac (Peralta '81), E. Dică (Dani '81), G. Mureşan, Culio - Traore (L. Veloso '64), Y. Kone.
Antrenor: Andrea Mandorlini.

A marcat: Traore '43

Stadion „Unirea": 3.000

Arbitru: Marius Avram

Nicolae Dică, doar rezervă cu Unirea !

Adus de la Iraklis, Nicolae Dică nu a evoluat la Urziceni, dar Iuliu Mureşan îi transmite că va veni şi rândul lui să joace. "Mureşan şi Deac sunt suspendaţi pentru etapa viitoare, cu Steaua, dar va juca Dică. Avem o bancă pe care stau Stăncioiu, Toni, Leonardo, Peralta, Dani, Piccolo. Asta îmi spune că avem cel puţin 18-19 jucători care pot fi titulari", a spus Mureşan.

Motive Superstiţiile lui Kone

Ysouff Kone are din acest sezon tricoul cu numărul 5, după ce până acum a avut numărul 17. El a dorit să-şi schimbe numărul pentru a sparge ghinioanele. „Sunt foarte supersitiţios", a recunoscut atacantul. Tot din acest motiv, Kone îşi face ghetele cu o seară înainte de meci sau se bărbiereşte în ziua partidei.

MM Stoica l-a făcut golan pe Avram jr

La meci a fost prezent şi Vasile Avram, fostul preşedinte al CCA. Avram jr, „centralul" partidei de ieri, nu a fost menajat de Meme Stoica, acesta protestând vehement la o intervenţie a lui Traore asupra lui Maftei.  „Joacă la intimidare. Le permiteţi orice. Golanilor!", a strigat managerul general al Unirii.

Preţuri 30 de lei, cel mai ieftin bilet cu Liverpool

La casele de bilete de la stadionul Steaua s-au pus în vânzare de ieri tichetele pentru partida dintre Unirea Urziceni şi Liverpool, din manşa retur a „16"-imilor de finală ale Ligii Europa. Preţurile biletelor pentru meciul de joi sunt: 30 de lei (peluze), 50 de lei (tribuna a II-a), 100 de lei (tribuna I), 200 de lei (tribuna 0) şi 300 de lei (fotolii).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite