LIVETEXT DINAMO – SPORTUL 5-3 FINAL. Dinamoviştii, la a cincea victorie de la venirea lui Andone, sunt lideri în Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria cu Hajduk Split, dinamoviştii au revenit pe teren propriu în campionat tot cu o victorie, 5-3 cu Sportul Studenţesc. Meciul din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost unul nebun, fotbaliştii lui Ioan Andone au condus la un moment dat cu 3-0, dar „studenţii" lui Selymes au revenit până la 3-2. „Fălcoşul" şi-a impulsionat jucătorii, care au turat motoarele la maximum şi s-au impus în final prin golurile lui Garat, N.Doye,

MAI CITESTE

Prunea: „Vroiam să fie diferenţa de scor mai mare"

FLUIER FINAL.

Min 89 GOOOOOOOOOOOOOL DINAMO. "Prinţul" Adrian Cristea introdus pe teren de Ioan Andone în a doua parte a jocului, îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, după un şut superb cu exteriorul. Cristea i-a dedicat golul mamei sale.

Min 79. SCHIMBARE LA SPORTUL. Iese Varga, intră M.Nae

Min 74. ULTIMA SCHIMBARE LA DINAMO. Iese Scarlatache, intră Adrian Cristea.

MIN 71. GOOOOOOOOOOOOOOOOOL SPORTUL. Dacian Varga reduce din diferenţă după doar un minut de la golul patru al dinamoviştilor.

Min 69. GOOOOOOOOOOOOOL Dinamo. Helder centrează formidanil în faţa porţii, iar Liviu Ganea trimite în plasă.

Min 62. A DOUA SCHIMBARE LA DINAMO. Iese Mărgăritescu, intră D.Kone.

Min 60.  Ocazie mare pentru Sportul. Postolachr şutează periculos, dar mingea trece pelângă poarta lui Curcă.

Min 58. SCHIMBARE LA DINAMO. Iese Moţi, intră Helder.

Min 56. GOOOOOOOOOOOOOOOL Sportul. Tibi Bălan îl învinge pe Curcă. Studenţii reintră în joc.

Min 55 A DOUA SCHIMBARE LA SPORTUL. Iese Ferfelea, intră V. Nicola.

Min 53. GOOOOOOOOOOOOOOL SPORTUL. Curelea înscrie pentru 3-1 şi reduce din diferenţă

MIN 49. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL DINAMO. 3-0. Torje pleacă pe contraatac, îl depăşeşte pe Andrei Popescu şi marchează în poarta goală.

Min 47. Fotbaliştii Sportului au ieşit motivaţi de la cabine. Atacă poarta lui Curcă prin Dacian Varga, însă centrarea fostului jucător al Unirii Urziceni trece prin spatele porţii.

A început repriza a doua.

Pauză în Şoseaua Ştefan cel Mare.  Scor 2-0. Garat şi N.Doye au marcat golurile dinamoviştilor.

Min 45. "Centralul" Robert Dumitru fluieră finalul primei reprize.

Min 43. Moţi primeşte cartonaş galben.

Min 42. Ocazie uriaşă pentru Sportul. Şutează Ghinga, dar balonul îl loveţte pe Moţi.

Min 37. Tibi Bălan are probleme medicale după un duel mai dur cu Mărgăritescu. Mijlocaşul Sportului se ridică după ce primeşte îngrijiri medicale şi continuă partida.

Min 33. SCHIMBARE LA SPORTUL. Iese Cazan, intră Ciupe.

Min 29. Ocazie pentru Dinamo.  Andrei Cristea şutează la colţul lung, dar pe lângă poartă.

Min 26. Andrei Cristea trece pe lângă gol. Fotbalistul dinamovist a depăşit în viteză un adversar, a intrat în careu, însă nu l-a învins pe portarul Popescu.

Min 19. GOOOOOOOOOOOOOL DINAMO. N.Doye transformă lovitura de pedeapsă obţinută de Torje.

MIN 18 PENALTI PENTRU DINAMO. Portarul Sportului, Popescu îl faultează în careu pe Torje.

Min 17. Sportul are ocazia de a egala, dar Ferfelea ratează pe puţin ţinta.

Min 14. GOOOOOOOOOOOOOL DINAMO! Garat marchează după o centrare venită de pe partea dreaptă de la Cătălin Munteanu.

Min 13. Cazan vede cartonaşul galben, după un fault  clar asupra lui Torje.

Min 11. Torje centrează periculos de pe partea dreaptă, iar Liviu Ganea reia spre poarta lui Popescu, însă Patriche se opune şi respinge.

Min 6 Curelea încearcă poarta lui Curcu printr-o execuţie pretenţioasă.

Min 5. Corner pentru Dinamo. Execută Cătălin Munteanu, reia Garat pe lângă poartă.

Min 2. Dinamoviştii au prima ocazie de a deschide scorul. N-Doye şutează periculos de la 20 de metri, dar portarul "studenţilor" respinge.

Arbitrul Robert Dumitru a fluierat startul jocului.

Fotbaliştii lui Ioan Andone au ieşit pe gazon purtând tricouri negre pe care era inscripţionat un mesaj în memoria unui suporter dinamovist decedat într-un la numai 13 ani.

Brazilianul Helder are ocazia să evolueze în această seară pentru Dinamo. Fostul rapidist a primt în aceste zile "cartea verde" şi este apt de joc. Tehnicianul Ioan Andone nu l-a inclus însă printre titulari.

Revenit la Dinamo după un sezon în a doua ligă spaniolă, atacantul Ionel Dănciulescu va lua loc pe banca de rezerve la meciul din această seară. "Danciu" a fost aplaudat îndelung în momentul în care a ieşit pe gazon.

Victoria cu Hajduk se pare că nu i-a impresionat foarte mult pe fanii dinamovişti care nu au venit în număr foarte mare şi la meciul cu Sportul.

DINAMO
Curcă -  Scarlatache,  Garat,Moţi,  Pulhac-  Torje,  Mărgăritescu,  N'doye, C. Munteanu - L.Ganea, An. Cristea

SPORTUL
Popescu, Farmache, Ghinga, Patriche, L. Cazan, Bălan, Cr. Irimia, Varga, Postolache, Ferfelea, Curelea

În prima etapă, nou-promovata Sportul a pierdut acasă cu Oţelul Galaţi, în timp ce dinamoviştii s-au impus, 2-1 la Astra.

"Va fi greu pentru că Sportul e o echipă nou-promovată şi au şi pierdut primul meci. Niciun meci nu este uşor, chiar dacă e vorba de o nou-promovată, calculele hârtiei nu pot fi respectate, fiecare echipă are şansa ei atât timp cât se joacă 11 contra 11", a spus atacantul Marius Niculae despre meciul din această seară.

Mai citeşte şi

Andrei Cristea va primi diseară trofeul de golgeter

Încă un transfer la Dinamo: vine Darko Zec!

Reuniune cu studenţii

Fundaşul Cristian Pulhac consideră că partida cu Sportul Studenţesc nu trebuie tratată ca un simplu antrenament.

"Am avut multe probleme cu Sportul şi cred că vor fi şi acum. Nu va fi sigur un antrenament, toate echipele care au promovat au pus în dificultate pe oricine din Liga I. Sunt echipe bune. Deocamdată abia a început campionatul şi nimeni nu poate spune cine e favorită la titlu", a declarat Pulhac.

De partea cealaltă, Tibor Selymes, antrenorul echipei din Regie, le-a declarat război dinamoviştilorm cărora le-a promis că vor avea un joc extrem de greu.

"De la mijloc în sus, pot bate orice echipă din Liga I. Dar avem şi noi jucători de valoare şi putem să-i surprindem. Mergem să facem un rezultat bun, pentru că avem nevoie de puncte. Toţi vorbesc de Sportul ca fiind o echipă mică şi sper ca în scurt timp să nu se mai vorbească aşa şi să fim respectaţi mai mult. Vă garantez că Dinamo va avea un meci greu. Nu contează că eu sunt dinamovist, momentan sunt la Sportul, iar după meci voi rămâne cu ei toată viaţa", a spus Selymes.

Partida Dinamo - Sportul Studenţesc, care se va disputa, duminică, în etapa a doua a Ligii I, reprezintă şi o premieră în familia Manu, pentru că tatăl, Ion, antrenorul de portari de la Dinamo, şi Gabriel, fiul, antrenor secund la Sportul, vor fi adversari în premieră în Liga I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite