UPDATE Sîrghi: „Am mâncat pachetul unei studente din Bucureşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre fotbaliştii Oţelului, care a scăpat din „trenul groazei“ a povestit coşmarul pe care l-a trăit, spune că nu se simte vinovat pentru această păţanie, dar este şi uluit pentru faptul că autorităţile au trimis un utilaj de deszăpezire fără motorină.

UPDATE Cristi Sârghi este extrem de bucuros că a scăpat de acest coşmar. „Prima zi am fost optimişti că se va rezolva, dar cu cât a trecut timpul am realizat că nu va fi deloc bine. Viaţa a devenit din ce în ce mai greu. Au fost momente când am rămas şi fără apă. Am văzut, la un moment dat, nişte oameni care coborau din tren şi luau zăpadă în sticle, apoi aşteptau ca ea să se topească“.
Sârghi nu se simte vinovat pentru această păţanie. Marius Stan, preşedintele Oţelului a spus că-i va amenda pe jucători pentru că n-au ascultat şi au plecat acasă fără voia lui.  Păcat că au gândit cu inima în locul raţiunii. Toţi avem familii, dar ştiam ce va urma. De aceea, am şi închiriat camere într-un hotel din Bucureşti. Ei n-au ascultat şi au plecat la Galaţi“, a spus ieri Marius Stan. „Este părea dânsului, dar n-a fost vorba de nicio decizie, ci doar de un simplu sfat“, a spus Sârghi.

Sergiu Costin: "Lumea nu mai rezista, m-am bucurat când a plecat trenul spre Galaţi"

Fotbalistul gălăţenilor a povesit mai apoi cum a suferit şi de foame. „Am avut la noi sandvişuri, dar astea nu ne-au ţinut mult de foame. Noroc că doctorul nostru aducea la Bucureşti un colet pentru fata unui prieten de-al lui, studentă la Bucureşti. Doctorul a sunat şi a întrebat dacă putem mânca ce este acolo şi a primit un răspuns afirmativ. Am suferit şi de frig. Băieţii au dormit cu fesurile pe cap şi cu gecile pe ei. Eu am avut noroc pentru că m-am aflat în singurul vagon încălzit“.

Elicopter Oţelul

Chestionat în legătură cu operaţiunile de salvare, Sârghi a surprins asistenţa când a spus că: „într-adevăr, autorităţile au trimis la noi un buldozer, dar cand a ajuns la noi a rămas şi fără motorină. Şi nu glumesc“

Fotbaliştii Oţelului, recuperaţi din Infern
UPDATE
Patru dintre cei nouă jucători din lotul Oţelului au fost aduşi la Bucureşti. În mai puţin de două ore şi ceilalţi cinci fotbalişti vor ajunge în Capitală. Ei au fost transportaţi cu un elicopter pus la dispoziţie de Ioan Niculae, finanţatorul Astrei Ploieşti.
Fotbaliştii Oţelului, izolaţi în „trenul groazei“, au ajuns într-un final la Bucureşti, la bordul unui elicopter. După mai bine de 30 de ore petrecute în infern, fără mâncare şi fără apă, jucătorii au fost recuperaţi din zona Făure datorită finanţatorului de la Astra Ploieşti, Ioan Niculae, cel care a pus la dispoziţie aeronava. Momentan au ajuns în Capitală patru jucători, urmând ca în mai puîin de 90 de minute să fie aduşi şi restul de cinci.

„Trenul groazei” nu se poate întoarce la Galaţi. A rămas prizonier în nămeţi
În câmp, la doar trei kilometri de Făurei, gerul a îngheţat saboţii de frână ai vagoanelor. Nu mai puţin de patru locomotive au încercat în zadar să urnească din loc trenul. Conducerea Centrului Regional de Întreţinere şi Exploatare CFR se declară depăşită. Comandamentul de iarnă de la Bucureşti caută o soluţie.

Cele 400 de persoane aflate în trenul InterRegio 1732 nu vor uita niciodată această călătorie care seamănă cu un vis urât ce pare fără sfârşit.

Aşa arăta astăzi dimineaţă garnitura feroviară din gara Făurei. Foto: Marius Martin

După ce la ora 17.30, directorul CFR Călători ne informa că trenul Galaţi-Braşov revenise la Făurei după ce, ajuns în dreptul comunei buzoiene CA Roseti, nu şi-a mai putut continua drumul, aveam să aflăm că, de fapt, a rămas blocat în zăpadă. Călătorii n-au putut fi readuşi în siguranţă în Gara Făurei şi au rămas înzăpeziţi în câmp, la doar trei kilometri de micul oraş.

A fost trimisă încă o locomotivă pentru a-l tracta, dar în zadar căci trenul nu s-a urnit nici aşa.

După ora 20.00, au mai fost trimise în ajutor încă două locomotive, dar tot degeaba, spre disperarea călătorilor prizonieri în acest tren, de 40 de ore.

"Pe saboţii calzi s-a topit zăpadă şi din cauza gerului, în staţionare, aceştia au îngheţat. Trenul este practic frânat. Situaţia este problematică şi deocamdată nu-mi dau seama ce am mai putea face pentru a ieşi din acest impas. Am anunţat la Bucureşti şi să vedem ce dispoziţii vom primi", a informat ing. Ionel Filimon, directorul Centrului Regional de Exploatare Întreţinere şi Reparaţii din cadrul CFR SA

Călătorii din tren au căldură, dar le lipseşte apa, hrana şi mulţi nu mai pot comunica cu cei dragi din cauză că li s-au descărcat acumulatoarele telefoanelor. Se află în câmp, în mijlocul viscolului, iar trenul este aproape îngropat in zăpadă. Nu este un film de groază, ci se întâmplă aievea.

Oare n-ar fi fost o decizie mai inspirată închiderea circulaţiei trenurilor pe această rută ?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite